Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Want voor een boekenwurm is een maand zonder een boek gelezen te hebben, een maand niet geleefd.

Deze nieuwe boeken kunnen je vanaf maart betoveren

Annelies Hart

In het leven van een boekenwurm is een maand zonder een boek gelezen te hebben, een maand niet geleefd. Dat kan nogal voor problemen zorgen als je door je leeslijst heen zit, maar gelukkig worden er elke maand nieuwe pareltjes uitgebracht. Deze boeken kunnen je vanaf deze maand betoveren.

De Plot – Jean Hanff Korelitz

De Plot - Jean Hanff Korelitz

De Plot – Jean Hanff Korelitz

€ 27,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

Waarover gaat het? Jacob Fincher is een auteur die zich na het schrijven van één succesvol boek al in een writer’s block bevindt. Vandaag is hij dus een nietsbetekenende schrijver die lesgeeft in een weinig hoogstaande opleiding in Vermont. Tot hij op een dag de verhaallijn steelt die door een van zijn studenten is bedacht. Het boek dat hij ervan maakt, wordt een wereldwijd succes en de student is ondertussen overleden en kan dus niet navertellen dat het zijn idee was. Althans, dat denkt Fincher. Want op een dag krijgt hij een anonieme mail met de boodschap: ‘Dief.’

Beschikbaar vanaf 7 maart.

Genre: thriller

Bestel hier

Percy Jackson en de Griekse goden – Rick Riordan

Percy Jackson en de Griekse goden - Rick Riordan

Percy Jackson en de Griekse goden – Rick Riordan

€ 18,99  –  van Goor

Waarover gaat het? Wie is wie in de Griekse mythologie? In Percy Jackson en de Griekse goden vertelt Percy je alles over Apollo, Zeus en de andere Olympische goden. Hij laat je zien hoe de wereld volgens de oude Grieken ontstaan is. Natuurlijk ontbreken zijn favoriete verhalen over de goden niet. Je leest over hun gaven en grillen, komt te weten hoe ze omgaan met gewone mensen, hoe ze op zoek zijn naar liefde en wraak nemen op degenen die hen onrecht hebben aangedaan. Met zijn geestige en sarcastische vertelstem blaast Percy nieuw leven in de klassieke goden en krijgen deze eeuwenoude verhalen weer kleur.

Beschikbaar vanaf 23 maart.

Genre: fictie

Bestel hier

Een Ierse roos – Nora Roberts

Een Ierse roos - Nora Roberts

Een Ierse roos – Nora Roberts

€ 12,50  –  Harpercollins

Waarover gaat het? Erin McKinnon is altijd jaloers geweest op haar nichtje Adelia, die Ierland ver achter zich heeft gelaten en in Amerika het geluk heeft gevonden. Wanneer ze Burke Logan ontmoet, de eigenaar van de ranch naast die van Dee en haar man Travis, en hij haar een baan aanbiedt, grijpt ze die kans dan ook met beide handen aan. Omdat Erin zich altijd door haar passie laat leiden, zegt ze maar wat graag ja op zijn huwelijksaanzoek. Maar als ze hem beter leert kennen, begint ze ernstig te twijfelen aan de wijsheid van haar beslissing.

Beschikbaar vanaf 22 maart.

Genre: feel good

Bestel hier

Slagschaduw – Jo Claes

Slagschaduw - Jo Claes

Slagschaduw – Jo Claes

€ 21,99  –  Houtekiet

Waarover gaat het? Thomas Berg, hoofdinspecteur bij de Federale Politie van Leuven, krijgt op een dag de vraag van zijn buurvrouw Tine om samen naar de film ‘Slagschaduw’ te gaan kijken. De prent vertelt het verhaal van een uit de hand gelopen burenruzie over een boom in de tuin van het ene koppel die het licht wegneemt uit de tuin van het andere. Tenminste, dat lijkt zo, maar volgens Tines zus Karlien is er iets heel anders aan de hand. De regisseur van de film is haar ex-man en Karlien is ervan overtuigd dat de film symbolisch is en een verschrikkelijk geheim onthult over de plotse dood van haar vriend.

Beschikbaar vanaf 25 maart.

Genre: Misdaadroman

Bestel hier

Royal – Danielle Steel

Royal - Danielle Steel

Royal – Danielle Steel

€ 20,99  –  Luitingh Sijthoff

Waarover gaat het? Engeland, 1943. Vanwege de bombardementen op Londen besluit de koninklijke familie hun jongste dochter Charlotte voor haar veiligheid naar een vertrouwde adellijke familie op het platteland te sturen. Omdat ze niet haar echte naam gebruikt, zijn alleen haar gastouders op de hoogte van haar ware identiteit. Charlotte ontwikkelt zich als getalenteerd paardrijdster, maar niemand kan voorspellen dat ze hevig verliefd wordt op de zoon van haar beschermheer.

Beschikbaar vanaf 15 maart.

Genre: romantiek

Bestel hier

Voorstad – Thomas van Aalten

Voorstad - Thomas van Aalten

Voorstad – Thomas van Aalten

€ 22,99  –  Podium

Waarover gaat het? Niet iedereen is blij met de komst van het gloednieuwe appartementencomplex Nieuw Babylon. De bewoners van de
laagbouw in ‘oud’ Babylon moeten straks tegen twee zandkleurige torenflats aankijken, en de bewoners van de chique vooroorlogse Bomenwijk zien met lede ogen aan hoe de stad in handen raakt van nieuw geld uit vreemde werelden. Als in de snikhete zomer de voorstad wordt geteisterd door een wespenplaag, vervaagt de scheidslijn tussen beschaving en ondergang.

Beschikbaar vanaf 22 maart.

Genre: fictie

Bestel hier

Een zomer in Parijs – Sarah Morgan

Een zomer in Parijs - Sarah Morgan

Een zomer in Parijs – Sarah Morgan

€ 12,50  –  Harpercollins

Waarover gaat het? Parijs… bestaat er een romantischere plek om je trouwdag te vieren? Een reisje naar de lichtstad lijkt Grace het ideale cadeau om David mee te verrassen, de man met wie ze al vijfentwintig jaar gelukkig getrouwd is. Maar David heeft ook een verrassing voor haar: hij wil scheiden. Hoewel ze nog niet helemaal bekomen is van de schok, besluit Grace toch naar Parijs te trekken, maar van in je eentje in een bruidssuite te zitten ga je je niet direct beter voelen..

Beschikbaar vanaf 22 maart.

Genre: feel good

Bestel hier

Leven met trauma – Marc Van Steenkiste

Leven met trauma - Marc Van Steenkiste

Leven met trauma – Marc Van Steenkiste

€ 29,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

Waarover gaat het? Er zijn immens veel mogelijkheden waarop wij ons leven kunnen leiden, immens veel manieren waarop wij onszelf kunnen ontplooien. Vaak ontwikkelt een mens zich op gezonde wijze, maar wanneer wij in contact komen met zeer tragische ervaringen kan dat onze ontwikkeling ernstig verstoren of zelfs afremmen.
Dit boek schetst hoe mensen omgaan met trauma’s.

Psychiater Marc Van Steenkiste vertrekt vanuit de klassieke literatuur waarin diverse aspecten van trauma worden beschreven. ‘Leven met trauma’ is geen zelfhulpboek waarmee je jezelf kunt ‘genezen’. Daar is trauma te complex voor. Het verschijnsel wordt wel grondig ontleed, waardoor de lezer de traumatische ervaring bewuster kan leren integreren in het leven.

Beschikbaar vanaf 30 maart.

Genre: non-fictie

Bestel hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '