Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Lekker zwijmelen vandaag!

Deze 7 boeken stomen je klaar voor valentijn

Annelies Hart

Of je nu een partner hebt om de dag van de liefde mee te vieren of niet: deze boeken brengen je in de sfeer voor valentijn. Maak je klaar om door middel van de verhalen weg te dromen over je toekomstig lief, of je voor te bereiden op de date die je vandaag te wachten staat.

Stranddagboek – Emily Henry

Stranddagboek - Emily Henry

Stranddagboek – Emily Henry

€ 20  –  The House of Books

Waarover gaat het? January en Gus zijn allebei schrijvers en kennen elkaar van een ver verleden op de universiteit, waar ze aartsrivalen waren. Door een speling van het lot worden ze plots buren tijdens een zomer waarin ze allebei te kampen hebben met een gigantische writer’s block. Hun oplossing: elk een roman schrijven in andermans genre. Gus werpt zich op de romantiek en January op dramatiek, maar eigenlijk hebben ze vooral oog voor elkaar.

Shop hier

Open Water – Caleb Azumah Nelson

Open Water - Caleb Azumah Nelson

Open Water – Caleb Azumah Nelson

€ 18,99  –  Querido

Waarover gaat het? Liefde kan soms licht en luchtig zijn, maar dat is niet hoe Caleb Azumah Nelson dit verhaal beschrijft. Zijn poëtische schrijfstijl leent zich perfect aan het ingewikkelde, maar bloedmooie liefdestafereel dat zich afspeelt tussen twee jonge zwarte Britten. De twee kunstenaars leren elkaar toevallig kennen en kunnen elkaar niet meer loslaten. Samen proberen ze uit te zoeken hoe je een relatie aangaat met de juiste persoon, die je op het foute moment tegenkomt.

Shop hier

Normale mensen – Sally Rooney

Normale mensen - Sally Rooney

Normale mensen – Sally Rooney

€ 15  –  Ambo/Anthos Uitgevers

Waarover gaat het? De kans dat je deze titel al eens voorbij hebt horen komen, is groot. ‘Normale mensen’ is de tweede roman van Sally Rooney, die met haar drie boeken heel de wereld in de ban houdt. Dit verhaal neemt je mee in de ingewikkelde relatie van Connell and Marianne. Hij is de populaire atleet, zij het slimme buitenbeentje. In het boek volg je hen van hun tienerjaren tot achter in de twintig, een periode waarin ze elkaar telkens maar verliezen en weer terugvinden. Twee jaar geleden werd het boek verfilmd als de televisieserie ‘Normal People’.

Shop hier

Rood, wit & koningsblauw – Casey Mcquiston

Rood, wit & koningsblauw - Casey Mcquiston

Rood, wit & koningsblauw – Casey Mcquiston

€ 13,50  –  Z&K

Waarover gaat het? De titel heeft weg van een romcom die ons zonder twijfel had kunnen bekoren in de jaren 2000 en dat is ook precies wat je mag verwachten van dit boek. Want wat gebeurt er als de zoon van de president van de Verenigde Staten halsoverkop verliefd wordt op de prins van Groot-Brittannië? Het liefdesverhaal van Alex en Henry doet je vast en zeker zwijmelen én lachen.

Shop hier

Voor jou – Jojo Moyes

Voor jou - Jojo Moyes

Voor jou – Jojo Moyes

€ 10  –  de Fontein

Waarover gaat het? Dit prachtige zwijmelverhaal gaat over onvoorwaardelijke maar vooral onverwachte liefde. Louisa is een jonge twintiger die wanhopig op zoek is naar een job en uiteindelijk wordt aangenomen als fulltime verzorger van de verlamde Will. Hoewel hij haar en haar uitbundige moppen en kleurrijke outfits eerst niet kan uitstaan, ontstaat er al snel een sterke band tussen de twee.

Dit boek werd in 2016 verfilmd als ‘Me Before You’ en zowel op papier als op het scherm ga je ervan wegdromen en misschien ook een traantje wegpinken.

Shop hier

Zeven dagen samen – Tia Williams

Zeven dagen samen - Tia Williams

Zeven dagen samen – Tia Williams

€ 18,50  –  Volt

Waarover gaat het? Eva Mercy is een alleenstaande moeder en schrijver van een populaire erotische fantasyreeks, maar ze krijgt de laatste tijd geen letter op papier. Shane Hall is een bekroonde literaire auteur met een erg mysterieus verleden.

Wanneer Shane en Eva elkaar onverwachts tegen het lijf lopen op een literair evenement, spatten de vonken er zichtbaar van af. Wat niemand weet, is dat Eva en Shane twintig jaar geleden zeven intense dagen vol passie en verliefdheid deelden. Nu doen ze misschien wel alsof er niets aan de hand is, maar ze kunnen hun chemie niet ontkennen – of het feit dat ze sinds die week allebei stiekem in hun boeken over elkaar hebben geschreven.

Er volgen zeven hete zomerdagen waarin Eva en Shane weer bij elkaar komen. Maar Eva weet niet zeker of ze de man kan vertrouwen die haar hart ooit heeft gebroken. Ze wil liever dat hij vertrekt, zodat haar leven kan terugkeren naar hoe het was. Maar voordat Shane weer verdwijnt, zijn er toch een paar vragen die ze beantwoord wil hebben…

Bestel hier

The Notebook – Nicholas Sparks

The Notebook - Nicholas Sparks

The Notebook – Nicholas Sparks

€ 17,50  –  Boekerij

Waarover gaat het? Hoeven we dit plot nog uit te leggen? Waarschijnlijk niet. Bijna iedereen kent het liefdesverhaal tussen het stadsmeisje Allie en de plattelandsjongen Noah die smoorverliefd worden tijdens de zomer. Hun wegen scheiden echter na een paar maanden en ze denken dat ze elkaar nooit meer terug zullen zien. Of toch?

De meeste mensen zullen het verhaal herkennen van de gelijknamige film uit 2004. Maar het oorspronkelijke boek van Nicholas Sparks blijft voor altijd een klassieker.

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '