Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een select groepje beroemdheden wordt uitgenodigd op een luxe-eiland, maar niet iedereen keert levend weer naar huis...

‘””De club”” bulkt van de plottwists en is van een ander kaliber dan je doorsnee thriller’

Jolien Meremans
Jolien Meremans Webjournalist

Yes, het is tijd voor een nieuwe #FlairBookClub. Elke maand tipt een redactrice je een van haar must-reads. Zo van die boeken die je niet kan wegleggen. Deze week tipt redactrice Jolien je ‘De club’, een sappige thriller bomvol plottwists die je tot de allerlaatste pagina in spanning houdt.

Waarover gaat ‘De club’?

Wat als je celebs, politici, miljonairs, bestsellerauteurs, regisseurs en gerenommeerde kunstenaars een toegangsticket geeft tot een van de meest prestigieuze clubs ter wereld? In ‘De club’ krijgt een select groepje leden van de pretentieuze Londense Home Group de kans om de glamoureuze opening van een gloednieuw luxe-eiland bij te wonen.

Op Island Home kunnen ze, ver weg van de paparazzi, feesten, in gepersonaliseerde vijfsterrensuites slapen, en worden ze 24/7 op hun wenken bediend. Maar achter al die glitter en glamour gaan veel geheimen schuil. Geheimen die tijdens het openingsweekend naar buiten dreigen te komen, en het leven van álle (personeels)leden, inclusief dat van CEO Ned Groom, voorgoed kunnen veranderen. Hij heeft er véél voor over om zijn reputatie én die van zijn club hoog te houden, en doet er dan ook alles aan om te vermijden dat zijn naam wordt geschonden. Maar dat niet iedereen het eiland na het feestweekend weer levend zou verlaten? Neen, dat had niemand zien aankomen. Wel?

Favoriete quote

Het kersverse Home Group-personeelslid Jess vertelt in een van haar hoofdstukken over een momentopname dat haar leven voorgoed veranderde. Het trauma achtervolgt haar al sinds haar kindertijd, en daar wil ze op het eiland op een drastische manier komaf mee maken.

‘Blijf praten. Ik kan je horen. Ik kan niet reageren, maar ik luister naar je. Blijf praten. Ik ben er en ik kan je horen en ik houd van je.’ Dat probeerde ze zichzelf te laten geloven dat haar moeder dacht, terwijl ze daar lag.

Waarom moet je ‘m absoluut lezen?

Niemand minder dan boekenwurm Reese Witherspoon tipte ‘De club’, en als een boek aangeraden wordt door Reese’s Book Club, mag je er sowieso al vrij zeker van zijn dat je het wil lezen. Het verhaal vertrekt vanuit verschillende perspectieven, die naarmate de paginanummers vorderen in elkaar verweven geraken op een manier die je op bladzijde één in de verste verte niet zag aankomen. Overspel, verslavingen, buitenechtelijke kinderen, kindermisbruik,... Deze thriller van schrijverskoppel Ellerly Lloyd bulkt van de plottwists en is van een ander kaliber dan je misschien gewend bent, maar daarom des te meer de moeite waard om aan je verzameling toe te voegen.

Dat er in het boek naast fictieve namen ook met bekende namen (denk: van Beyoncé tot David Bowie) in het rond wordt gegooid, maakt dat je je tijdens het lezen soms hardop ‘Zou het?’ afvraagt, en het boek dubbel zo hard tot de verbeelding spreekt. Er worden je als lezer zoveel geheimen prijsgegeven, dat het bijna illegaal voelt om verder te lezen. Maar om het boek opzij te leggen zijn de verschillende verhaallijnen net iets té spannend. Want je wéét dat er iets gebeurd is, maar wat en vooral: waarom? Dat is tot op de allerlaatste pagina’s een groot mysterie.

Spoiler alert: voor wie het niet zo heeft voor open eindes, leest ‘De club’ misschien liever niet. Desalniettemin is het toch een aanrader voor thrillerfans en hoop ik dan ook stiekem dat er nog vervolg komt. Het einde houdt alvast alle mogelijkheden open...

‘De club’ van Ellerly Lloyd – € 19,99

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '