Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Lezen is weer hot en BookTok is daar het bewijs van!

Deze 7 boeken wil je lezen volgens TikTok

Annelies Hart

Heb jij twee jaar geleden ook TikTok als ‘grap’ gedownload? Dan is de kans groot dat je nu een lichte verslaving hebt ontwikkeld aan scrollen op de for you-pagina. Niets mis mee, maar er bestaat ook een kant van TikTok die je net meer offline zal halen: BookTok. Dit zijn de boeken die je volgens TikTok moet lezen!

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo - Taylor Jenkins Reid

De zeven echtgenoten van Evelyn Hugo – Taylor Jenkins Reid

€ 11  –  Ambo|Anthos

Waarover gaat het? Dit is met voorsprong het boek dat het vaakst wordt aangeraden op TikTok. En als je geregeld in een boekenwinkel vertoeft, is de groene cover je vast al in het oog gesprongen.

Het boek neemt je mee in het leven van Monique, die tevergeefs probeert een naam te maken voor zichzelf. Wanneer ze de kans krijgt om de mysterieuze en teruggetrokken Hollywoodster Evelyn Hugo uit de jaren 60 te interviewen, aarzelt ze geen seconde. De vrouwen duiken in het levensverhaal van Evelyn, een met veel roem, schandalen, liefde en echtgenoten.

Genre: Historische fictie

Shop hier

Nooit Meer – Colleen Hoover

Nooit Meer - Colleen Hoover

Nooit Meer – Colleen Hoover

€ 12,99  –  Z&K

Waarover gaat het? Op de tweede plaats tussen de vaakst aanbevolen boeken staat deze paperback. Met zijn gebloemde cover lijkt het net een zoetsappig liefdesromannetje, maar denk eraan: never judge a book by its cover. Hoover laat ons kennismaken met de 23-jarige Lily Bloom. Ze is pas afgestudeerd aan de universiteit, opent een bloemenwinkel en lijkt een succesvol leven te leiden. Alleen is Lily opgegroeid in een gezin met veel huiselijk geweld en kwam ze op haar vijftiende terecht in een erg giftige relatie. Ze zoekt uit hoe het voor haar nu verder moet.

Genre: Psychologische fictie

Shop hier

Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera

Op het einde gaan ze allebei dood - Adam Silvera

Op het einde gaan ze allebei dood – Adam Silvera

€ 18,95  –  Clavis Bvba

Waarover gaat het? Laat je vooral niet misleiden door het feit dat dit boek wordt gecategoriseerd als ‘young adult’, want volgens BookTok wordt het een van de mooiste dingen die je ooit zal lezen. De titel op zich geeft al veel weg, want het verhaal gaat inderdaad over twee jongens die gaan sterven. Niet omdat ze heel erg ziek zijn, maar omdat ze in een wereld leven waar je gebeld wordt als je nog maar een dag te leven hebt. Samen beslissen ze die laatste dag vol avontuur te beleven.

Genre: young adult fictie

Shop hier

Punk 57 – Penelope Douglas

Punk 57 - Penelope Douglas

Punk 57 – Penelope Douglas

€ 20,50  –  Tinteling Romance

Waarover gaat het? ‘Punk 57′ is een verhaal over Ryen en Misha, twee vrienden die per ongeluk penvrienden werden toen ze nog kinderen waren. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Ze sturen elkaar brief na brief en vertellen elkaar alles, ook al hebben ze elkaar nog nooit ontmoet. Alles loopt perfect tot er een tragisch ongeluk gebeurt en Misha plotseling niet meer antwoordt.

De algemene consensus op BookTok: dit boek is spicy! Move over ‘Fifty Shades’?

Genre: romantische fictie

Shop hier

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr

Als je het licht niet kunt zien - Anthony Doerr

Als je het licht niet kunt zien – Anthony Doerr

€ 21,99  –  The House Of Books

Waarover gaat het? Dit boek vertelt de verhalen van drie personages wier levens elkaar kruisen tijdens het bombardement op de door de Duitsers bezette Franse stad Saint-Malo in augustus 1944. Het jonge blinde meisje Marie-Laure Leblanc groeit op in Parijs met haar vader Daniel Leblanc. In juni 1940, als ze 12 jaar oud is, wordt de dreiging van een Duitse bezetting van Parijs te groot om te negeren. Marie-Laure en Daniel vluchten uit Parijs naar Saint-Malo, waar ze gaan wonen bij haar oudoom, Etienne, en zijn huishoudster, Madame Manec.

Genre: historische fictie

Shop hier

Op aarde schitteren we even – Ocean Vuong

Op aarde schitteren we even - Ocean Vuong

Op aarde schitteren we even – Ocean Vuong

€ 18,65  –  Hollands Diep

Waarover gaat het? Deze licht autobiografische roman is geschreven in de vorm van een lange en openhartige brief van een zoon, Little Dog, aan zijn moeder, Rose, die niet kan lezen. Little Dog brengt in de brief een familiegeschiedenis aan het licht die begon voordat hij geboren was en waarvan het epicentrum in Vietnam is geworteld. Het is een verhaal over een jongen die zichzelf zoekt in een land waar hij de taal niet spreekt en een thuis waar hij niet veilig is.

Genre: psychologische fictie

Shop hier

Ik niet op jou – Sally Thorne

Ik niet op jou - Sally Thorne

Ik niet op jou – Sally Thorne

€ 9,95  –  HarperCollins

Waarover gaat het? Als je nood hebt aan iets luchtigs dat je zal doen zwijmelen en lachen tegelijkertijd, is dit boek ideaal.

Lucy Hutton is er altijd van overtuigd geweest dat ze haar droomkantoor in het gebouw zal krijgen. Ze is namelijk charmant, meegaand en erg geliefd bij iedereen bij in het bedrijf. Iedereen, behalve de kille, efficiënte, knappe en intimiderende Joshua Templeman. En het gevoel is wederzijds. Alleen jammer dat de twee toevallig samen in Lucy’s droomkantoor worden geplaatst.

Genre: romantische fictie

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '