Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Spannend, meeslepend of romantisch: deze boeken wil je lezen nu het kouder wordt.

7 boeken om gezellig mee onder een dekentje te kruipen

Annelies Hart

Nu het kouder begint te worden en de zon alsmaar vroeger ondergaat, is het moment aangebroken om ’s avonds weer gezellig onder een dekentje boeken te lezen. En als je nog geen idee hebt welk boek dan precies, kan deze lijst je helpen. Pak die warme chocomelk er al maar bij.

Winter in de B&B – Kaat De Kock

Winter in de B&B - Kaat De Kock

Winter in de B&B – Kaat De Kock

€ 18,99  –  Hamley Books

Waarover gaat het? Hanne is een doodgewone twintiger die in de stad leeft en rondkomt dankzij een job waar ze eigenlijk een hekel aan heeft. Haar leven verandert plots drastisch wanneer ze te horen krijgt dat ze een vakantiehuis in de Ardennen geërfd heeft. Ze heeft geen idee wat ze ermee moet aanvangen, tot haar moeder haar overtuigt er een Bed & Breakfast van te maken. Alleen is niet iedereen in het dorp daar zo blij mee. ‘Winter in de B&B’ is een prachtig feelgoodboek dat je nog meer doet uitkijken naar sneeuw en koude.

Genre: fictie, feelgood roman

Shop hier

Angstige Mensen – Fredrik Backman

Angstige Mensen - Fredrik Backman

Angstige Mensen – Fredrik Backman

€ 17,20  –  Volt

Waarover gaat het? De titel doet iets anders vermoeden, maar dit is helemaal geen ongezellig boek. Integendeel, het is een boek dat je vanaf bladzijde één zal vastgrijpen en dagenlang niet zal loslaten. Het verhaal start wanneer iemand tevergeefs een cashvrije bank probeert te overvallen en uiteindelijk een open huis binnenvlucht. De overval wordt dus plotsklaps een gijzeling, maar dan wel één met de slechtste en meest interessante gijzelaars ooit. En eigenlijk gaat het verhaal dan plots totaal niet meer over een gijzeling...

Genre: fictie, humoristisch

Shop hier

Het Eeuwige Leven – Matt Haig

Het Eeuwige Leven - Matt Haig

Het Eeuwige Leven – Matt Haig

€ 21,99  –  Lebowski

Waarover gaat het? Als je denkt dat de winter lang duurt, heb je nog nooit van het leven van de fictieve Tom Hazard gehoord. Tom heeft een zeldzame aandoening die ervoor zorgt dat hij er na vierhonderd jaar op aarde, nog steeds maar veertig jaar oud uitziet. Dit boek neemt je mee op een reis door de tijd, op zoek naar de identiteit van een man die al zoveel levens geleden heeft. Hij wil eindelijk settelen, liefhebben en oud worden, maar jammer genoeg laat niet iedereen hem dat toe.

Genre: fictie, liefdesroman

Shop hier

De wintertuin – Kristin Hannah

De wintertuin - Kristin Hannah

De wintertuin – Kristin Hannah

€ 11  –  Meulenhoff Boekerij B.V.

Waarover gaat het? Meredith en Nina Whitson zijn twee heel verschillende zussen. De ene is een huismoeder en de andere een wereldreizende fotojournaliste. Wanneer hun vader ziek wordt, komen de zussen weer bij elkaar, naast hun kille en afkeurende moeder. De enige band tussen de drie vrouwen is het Russische sprookje dat hun moeder hen vaak vertelde. Hun vaders laatste wens is dan ook dat het sprookje nog één keer wordt verteld, en wel helemaal tot het einde. Zo begint een reis naar de waarheid achter het leven van hun moeder in het door oorlog verscheurde Leningrad tientallen jaren geleden.

Genre: historische fictie

Shop hier

Kind van de sneeuw – Eowyn Ivey

Kind van de sneeuw - Eowyn Ivey

Kind van de sneeuw – Eowyn Ivey

€ 28,40  –  Ambo|Anthos

Waarover gaat het? Het is 1920 en Jack en Mabel zijn net in Alaska komen wonen. Het koppel gaat door heel wat problemen en groeit langzaam uit elkaar. Tot ze op een dag samen een sneeuwpop maken die op een kind lijkt. De volgende ochtend is het sneeuwkind verdwenen, maar loopt er wel plots een jong blond meisje rond in de plaats. Terwijl Jack en Mabel worstelen om dit kind, dat zo uit een sprookje had kunnen komen, te begrijpen, beginnen ze van haar te houden als van hun eigen dochter.

Genre: historische fictie

Shop hier

Kruispunt – Jonathan Franzen

Kruispunt - Jonathan Franzen

Kruispunt – Jonathan Franzen

€ 25  –  Prometheus

Waarover gaat het? Het is 23 december 1971, en er wordt zwaar weer voorspeld voor Chicago. Russ Hildebrandt, pastoor van een liberale kerk in een voorstad, staat op het punt zich los te maken van het huwelijk met zijn vrouw. Hun oudste kind, Clem, komt thuis van de universiteit nadat hij besloten heeft naar de oorlog te gaan. Clems zus, Becky, lange tijd het populairste meisje van de school, maakt een keuze die haar hele leven zal beïnvloeden. De tweede zoon, Perry, verkoopt drugs aan middelbare scholieren, maar besluit zijn leven te beteren. Elk van de Hildebrandts is op zoek naar vrijheid, op hun eigen manier.

Genre: Fictie, coming of age

Shop hier

Normale mensen – Sally Rooney

Normale mensen - Sally Rooney

Normale mensen – Sally Rooney

€ 15  –  Ambo|Anthos

Waarover gaat het? Op school doen Connell en Marianne alsof ze elkaar niet kennen. Hij is de populaire ster van het schoolvoetbalteam, terwijl zij eenzaam en alleen is. Maar wanneer Connell zijn moeder komt ophalen van haar werk als poetshulp bij Marianne thuis, groeit er een vreemde en onuitwisbare band tussen de twee tieners – een die ze vastbesloten zijn te verbergen.

Genre: Fictie, psychologisch

 

Shop hier

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '