Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thought Catalog va Getty Images

Boeken over sterke vrouwen, voor sterke vrouwen.

6 biografieën van inspirerende vrouwen die je nu wil lezen

Annelies Hart

Stad Antwerpen roept november uit tot boekenmaand, maar als het aan ons ligt, mag dat elke maand zo zijn. Als je deze maand een boek wil lezen dat je echt zal inspireren, kan je één van deze biografieën erbij nemen. Over sterke vrouwen, voor sterke vrouwen.

#Girlboss – Sophia Amoruso

#Girlboss - Sophia Amoruso

#Girlboss – Sophia Amoruso

De naam Sophia Amoruso klinkt je misschien niet bekend in de oren, maar het is een vrouw waar we allemaal veel van kunnen leren. Amoruso is namelijk de oprichtster van de webshop Nasty Gal. Ze was amper 22 toen ze startte met een heel klein boetiekje, dat in een paar jaar tijd uitgroeide tot een miljoenenbedrijf. In haar biografie maak je kennis met het succesverhaal van de (zaken)vrouw achter Nasty Gal.

Veerkracht – Aagje Vanwalleghem

Veerkracht - Aagje Vanwalleghem

Veerkracht – Aagje Vanwalleghem

Op dit moment is het Nina Derwael die de (gouden) plak zwaait in de turnwereld, maar begin 2000 was het Aagje Vanwalleghem die België op turnvlak op de kaart zette. In ‘Veerkracht’ vertelt ze het verhaal van haar carrière, maar ook van haar kindertijd. De turnster werd als baby geadopteerd uit Brazilië en doet hier voor het eerst haar verhaal over haar kindertijd en de blessures die ze moest overwinnen om het te maken in de harde turnwereld.

No One Is Too Small To Make A Difference – Greta Thunberg

No One Is Too Small To Make A Difference - Greta Thunberg

No One Is Too Small To Make A Difference – Greta Thunberg

Greta Thunberg is niet meer weg te denken uit het nieuws. Als jonge tiener was zij het die de klimaatcrisis in het licht bracht door schoolstakingen voor het klimaat te organiseren. In het boek lees je elf speeches die Thunberg gaf over de opwarming van de aarde. Een zeer jonge, maar zeer inspirerende vrouw.

Becoming – Michelle Obama

Becoming - Michelle Obama

Becoming – Michelle Obama

Michelle Obama is in alle opzichten een absolute inspiratie, en de autobiografie ‘Becoming’ is daar geen uitzondering op. De memoires beginnen bij haar roots in haar jeugd en volgen mevrouw Obama tijdens de weg die ze aflegde en haar uiteindelijk leidde naar het Witte Huis. Michelle praat over hoe ze haar stem vond, over haar tijd als first lady en haar rol als moeder van twee dochters. Een meeslepend en mooi verhaal.

I Am Malala – Malala Yousafai

I Am Malala - Malala Yousafai

I Am Malala – Malala Yousafai

Wat inspirerende autobiografieën betreft, zijn er maar weinig zo inspirerend als het verhaal van Malala, die opkwam voor onderwijs en werd neergeschoten door de Taliban. Het boek beschrijft het vroege leven van Malala, de ervaringen van haar vader in het activisme, de opkomst van de Taliban in de Swatvallei, en de moordpoging op haar toen ze 15 was. Sindsdien heeft ze geweldig werk verricht op het gebied van activisme en de strijd voor onderwijs voor vrouwen.

The Girl with the Lower Back Tattoo – Amy Schumer

The Girl with the Lower Back Tattoo - Amy Schumer

The Girl with the Lower Back Tattoo – Amy Schumer

Eens je ziet wiens autobiografie dit is, verwacht je je aan een boek dat je over de grond zal doen rollen van het lachen. Amy Schumer is namelijk vooral bekend als stand-upcomedian en humoristische actrice. Net daarom zal ‘The Girl with the Lower Back Tattoo’ je verbazen. Schumers humoristische kant sijpelt goed door, maar de actrice heeft het evengoed over moeilijkere onderwerpen zoals wapens in de VS, seksueel geweld en de moeilijke band met haar moeder.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '