Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Na de bestsellende 'Het Smelt' en 'Ik ben er niet', volgt er nu een derde roman... Zal die even spannend worden?

Bestsellerauteur Lize Spit is begonnen aan haar derde boek

Naomi Ghyssaert
Naomi Ghyssaert Webjournaliste

De 33-jarige bestsellerauteur Lize Spit schrijft momenteel aan een derde boek, dat liet ze weten tijdens een interview met Tom De Cock op de Boekathon van VRT NU. ‘Ik heb al heel veel materiaal’, verklapt ze tijdens het gesprek.

De Vlaamse Lize Spit is niet meer weg te denken uit onze literaire wereld. Na bestsellers als ‘Het Smelt‘ – haar debuutroman dat momenteel verfilmd wordt door Veerle Baetens – en haar nieuwste opvolger ‘Ik ben er niet, kunnen we ons aan een derde boek verwachten.

In het interview voor VRT NU liet ze vallen dat ze sinds deze week is begonnen aan een derde verhaal: ‘Toen ik aan ‘Ik ben er niet’ werkte, heb ik een stukje eruit gehaald en bewaard om in een nieuw boek te steken.‘ En daar is ze toch al aardig mee op weg blijkbaar. ‘Voor mijn nieuwe roman heb ik qua woordenaantal al ongeveer de dikte van ‘Ik ben er niet’, maar daar moet ik nu nog een nieuw boek uit gaan slijpen. Dus dat kan nog een tijdje duren.‘ Wij zijn alvast ontzettend benieuwd!

Op de Boekathon met Tom De Cock

Spit werd uitgenodigd op het boekenfestival Lees! om in gesprek te gaan met Tom De Cock tijdens de Boekathon, die haar beschrijft als ‘meester van de observatie’. Daarin gaf ze een uitgebreide inkijk in haar nieuwste boek ‘Ik ben er niet’, waarvan er zeker geen spanningsboog ontbreekt. ‘Het verhaal gaat over twee geliefden, Leonie en Simon, die een jaar of tien samen zijn. Maar hun hechte relatie komt onder druk te staan wanneer Simon blijkt te lijden aan manische depressies’, vertelt ze aan Tom.

En dat onderwerp ligt haar nauw aan het hart, want ook zelf is ze in een twaalf jaar lange relatie geweest met iemand die manisch depressief was. ‘Voor mij is het schrijven een houvast in het leven, vooral in die periode. Het idee om daarover een boek te schrijven was zo’n troost voor mezelf, dat ik het ook heb moeten doen om die belofte waar te maken‘, deelt ze openhartig op de Boekathon.

Ontzettend dankbaar

Spit heeft nog maar twee boeken achter de rug en is nu al een ‘gearriveerd schrijver’. ‘Dat succes neem ik niet for granted‘, geeft ze zelf toe. ‘Ik kan mijn dankbaarheid amper uitdrukken.’

Wanneer haar nieuwe boek zal uitkomen, is nog niet bekend. Maar Spit hoopt – net als wij – dat het niet lang zal duren.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '