Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Jeffreys Bay via Unsplash

Zelfs Netflix kan je helpen om meer te gaan lezen.

4 tips om je nieuwe favoriete boek te vinden

Annelies Hart

Een boek vinden waar je je in kan verliezen, lijkt bijna even moeilijk als een jeansbroek vinden die perfect past. Er is zo’n groot aanbod aan literatuur, dat velen door het bos de bomen niet meer zien. Gelukkig zijn er een paar manieren om toch dat ene boek uit de kast te trekken dat je helemaal zal betoveren.

Zoek een toffe boekenwinkel.

Er is niets mis met een keten, maar een kleine persoonlijkere boekenwinkel kan een groot verschil maken in je zoektocht. De selectie boeken die je er vindt, is namelijk sterk afhankelijk van de eigenaar. De kans dat je een verborgen parel vindt die de winkel in de grote shoppingstraat je niet kan bieden, is dus veel groter. Onderschat ook het filmisch gevoel niet dat zo’n kleine karaktervolle boekwinkel je geeft, zeker als het buiten regent en je er een koffietje kan drinken. Je zou voor minder aan het lezen willen slaan.

Vraag suggesties.

Waar je in een schoenenwinkel om een maat vraagt, kan je in een boekenwinkel gerust om suggesties vragen. De eigenaar of een medewerker kan wel eens de sleutel tot jouw nieuwe favoriete boek zijn. Denk er vooral aan om te zeggen welke boeken je eerder al gelezen hebt, en hoe je die vond. Je krijgt waarschijnlijk een boek voorgeschoteld dat je nooit zelf van de plank had genomen, maar het enige wat je te doen staat, is blindelings vertrouwen.

Boekclub in je broekzak.

Boekclub in je broekzak.

Boekclub in je broekzak.

Ondertussen bestaat er voor alles wel een app, dus boeken konden niet achterblijven. Goodreads voelt als een boekclub die in je broekzak past. Op de app kan je je eigen planken aanvullen met boeken die je al gelezen hebt, die je wil lezen of die je aan het lezen bent. Bij elk uitgelezen exemplaar kan je een review plaatsen en op basis van die sterren doet de app suggesties van wat je volgende leesavontuur kan worden. De perfecte literaire rechterhand.

Netflix kan je helpen.

Als je helemaal nieuw bent in de boekenwereld en dus geen flauw benul benul hebt van waar je moet beginnen, kan Netflix je misschien helpen. Kijk je graag dramaseries of word je eerder aangetrokken door true crime? Mag het allemaal wat luchtiger en romantischer of binge je geschiedenisfilms? Start met een eerste boek in het genre waarin je series kijkt of lees het boek waarop je favoriete film gebaseerd is. Leuk weetje: ‘Bridgerton’ is een boekenreeks.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '