Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© YouTube @The Late Show with Stephen Colbert

Niet enkel de artiesten, maar ook de toeschouwers zaten elk in hun eigen plastic bubbel.

Amerikaanse band gaf letterlijk een coronaproof bubbelconcert

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

De coronacrisis is helaas nog steeds niet voorbij, dus mensen blijven creatief uit de hoek komen om ons sociaal leven toch terug op de rails te krijgen. Zo gaf de Amerikaanse rockband The Flaming Lips een coronaproof bubbelconcert waarbij zowel de artiesten als de toeschouwers in grote, plastic bubbels zaten.


We zagen al dat sommige restaurants hun eigen serres bouwden om hun klanten een unieke en vooral veilige ervaring te kunnen bieden te midden van deze coronacrisis. Ondanks deze maatregelen besloten heel wat regeringen om de horeca toch weer een poosje te sluiten. Nu is er toch misschien een sprankeltje hoop voor een andere zwaar getroffen sector: de evenementensector, en dat dankzij het goede voorbeeld van The Flaming Lips. De Amerikaanse band hield na lange tijd zijn eerste live optreden in Oklahoma City en dat was honderd procent coronaproof.

Plastic bubbels


Het hield een bubbelconcert, en dat mag je hier echt wel letterlijk nemen. Zowel de bandleden als alle toeschouwers die aanwezig waren in de concertzaal kregen een eigen grote, opblaasbare plastic bubbel waarin ze zonder zorgen konden feesten. Zo kon iedereen de belangrijke veiligheidsmaatregel die ons voorschrijft om anderhalve meter afstand te houden respecteren. Het resultaat doet ons een beetje denken aan een levensgroot ballenbad, maar dan met mensen ín de ballen in plaats van erop.

The Flaming Lips pakten trouwens afgelopen zomer de allereerste keer uit met deze stunt tijdens The Late Show with Stephen Colbert en dit zag er toen zo uit:

https://www.youtube.com/watch?v=YUCzn_eMFF4

 

De band wil in de toekomst meer dergelijke optredens geven, en wij hopen dat dit concept overwaait naar ons land. Het zou namelijk zoveel deugd doen om nog eens te kunnen dansen!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '