Home celebs Tv-icoon Walter Capiau is gestorven

Tv-icoon Walter Capiau is gestorven

De presentator die bekend werd met onder andere 'Het Rad van Fortuin', verloor op zijn 80ste de strijd tegen kanker.

Photo News

Walter Capiau (80) was al een tijdje ziek, en hij verloor gisteren de strijd tegen maagkanker. De presentator was vroeger immens populair dankzij programma’s als ‘Het Rad Van Fortuin’. Zijn reputatie ging naar de vaantjes toen zes jaar geleden aan het licht kwam dat hij in het verleden twee tieners aanrandde.

Vlaanderen verliest met de dood van Walter Capiau een van de bekendste tv-gezichten ooit. In de jaren 80 en 90 presenteerde hij populaire spelprogramma’s als ‘Hoger Lager’ en ‘Het Rad van Fortuin‘, en was hij enorm geliefd. Blunders uit dat laatste VTM-programma zijn bijna 30 jaar later nog steeds legendarisch. Denk maar aan ‘Asibille O’ in plaats van Isabelle A, de ‘U’ van ‘bruudruuster’ en ‘Jill Clinton’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Capiau kwam zes jaar geleden in nauwe schoenen te staan toen aan het licht kwam dat hij als 24-jarige scoutsleider twee tieners van 13 jaar aanrandde. Walter gaf zijn fouten toe en een groot deel van televisiekijkend Vlaanderen spuwde het tv-icoon uit. Er liepen in totaal acht klachten binnen, maar Walter werd nooit terechtgesteld omdat de feiten verjaard waren. Hij excuseerde zich aan de slachtoffers en vertelde dat hij enorm veel spijt had van zijn daden.

Walter kreeg afgelopen zomer de diagnose van maagkanker en werd ongeneeslijk ziek verklaard. Hij zou op 28 oktober 81 kaarsjes uitblazen, maar haalde zijn verjaardag niet meer en stierf gisteren.

Lees ook: