Home celebs ‘Queer Eye’-ster Jonathan onthult in zijn nieuw boek dat hij hiv-positief is...

‘Queer Eye’-ster Jonathan onthult in zijn nieuw boek dat hij hiv-positief is en een zwaar drugsverleden heeft

In een interview vertelde hij openhartig dat hij als kleine jongen meermaals seksueel misbruikt is geweest en dat hij daar een heel groot trauma aan overgehouden heeft.

© Getty

Jonathan Van Ness, we kennen hem van het programma ‘Queer Eye’, zijn jaloers op zijn lange fabuleuze lokken en kunnen maar geen genoeg krijgen van zijn eerlijk enthousiasme. Toch was hij in het verleden niet altijd zo’n hyperactief en overgelukkig iemand, dat bekent hij in zijn nieuw boek ‘Over the Top: A Raw Journey to Self-Love’. In datzelfde boek onthult hij ook dat hij hiv-positief is.

Tijdens een emotioneel interview met The New York Times vertelde Jonathan wat we van zijn boek kunnen verwachten. Het ‘Fab 5’-lid wond er geen doekjes om: hij wijdt een aantal hoofdstukken aan zijn tumultueus verleden en onthult in het boek voor het eerst hoe hij zijn schoolgeld betaalde met ‘seksgeld’.

Seksueel misbruik

In het interview vertelt hij openhartig dat hij als kleine jongen meermaals seksueel misbruikt is geweest en dat hij daar een heel groot trauma aan overgehouden heeft. Dat seksueel misbruik was de aanleiding van zijn drugsverslaving. Hij voelde zich niet goed in zijn vel en viel op school uit te boot. Na het middelbaar begon hij cocaïne, en later methamfetamine, te gebruiken. Om zijn schoolgeld en drugs te kunnen betalen, besloot hij om aan betaalde seks te doen.

Hij werd in totaal twee keer opgenomen om zijn drugsverslaving te behandelen, maar is twee keer hervallen. Uiteindelijk stopte hij met zijn studies en besloot hij om zijn eigen ding te doen: naar een beautyschool gaan. Dat was voor hem de eerste stap in de goede richting, maar hij kreeg niet veel later een serieuze klap in het gezicht toen hij, nadat hij flauwgevallen was, te horen kreeg dat hij hiv-positief is.

Nachtmerries

‘Ik heb de afgelopen drie maanden elke nacht nachtmerries gehad, omdat ik bang ben om me zo kwetsbaar op te stellen‘, vertelde hij eerlijk tijdens het interview. ‘Het is moeilijk om zo open te zijn. Toen “Queer Eye” op het scherm kwam, wilde ik het niet per se hebben over mijn verleden, maar nu ben ik dus wel volledig klaar om hierover te praten.’ Jonathan voegde daar nog aan toe dat hij nu volledig clean is en zich heel goed in zijn vel voelt.

Niet iedereen die gelukkig lijkt, kent een fantastisch verleden en daar is Jonathan het levende bewijs van. Wij vinden het dan ook superknap dat hij het goede voorbeeld geeft en aantoont dat het leven nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn is en dat televisie een heel vertekend beeld kan geven.

Wil jij zijn volledige verhaal lezen? Zijn boek kan je hier bestellen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.