https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Prins Harry is het grondig beu dat zijn vrouw Meghan Markle gepest...

Prins Harry is het grondig beu dat zijn vrouw Meghan Markle gepest wordt door de Britse pers

Hij schreef daarom een open brief: 'Ik verloor mijn moeder hierdoor en nu zie ik hoe mijn vrouw het slachtoffer wordt.'

© getty

Prins Harry (35) wil dat de Britse roddelpers stopt met leugens verspreiden over Meghan Markle (38). De Britse koninklijke familie sleept daarom een tabloid, na de zoveelste inbreuk op hun privacy, voor de rechter.

We kunnen ondertussen al een boek schrijven – of een dikke trilogie – over de ruzie tussen Meghan Markle en haar familie. Feit is dat er al heel lang een haar in de boter zit tussen Meghan en haar vader Thomas Markle Sr. Toen papalief zelfs niet kwam opdagen op de trouw van zijn dochter in mei vorig jaar, verbrak zij alle contact. De Britse tabloidpers smult natuurlijk van dit verhaal. De royals zijn daar, in tegenstelling tot onze Filip en Mathilde, razend populair. Terwijl de Britse koninklijke familie de zaak zoveel mogelijk uit de media wil houden, doen die laatsten er werkelijk alles aan om de vete groot uit te smeren.

‘Stille getuige van haar lijden’

Voor Prins Harry is de maat nu vol. Hij is het grondig beu dat zijn vrouw en de moeder van zijn vijf maanden oude zoon Archie zo door het slijk wordt gehaald in de media. Hij kroop daarom in z’n pen en schreef een emotionele open brief die hij gisteren openbaar maakte. ‘Wij hechten veel belang aan mediavrijheid’, schrijft Harry. ‘Maar helaas is mijn vrouw het slachtoffer van de tabloidpers die mensen aanvalt en valse informatie verspreidt zonder na te denken over de mogelijke gevolgen hiervan. We hebben ons het laatste jaar sterk gehouden, maar ik kan niet beschrijven hoe pijnlijk dit eigenlijk is.’

‘Voor de media is dit een spelletje, maar wij willen dit niet meespelen’, gaat hij verder. ‘Daarom ondernemen we nu gerechtelijke stappen, want ik ben al veel te lang een stille getuige geweest van haar lijden. Deze specifieke juridische actie komt er nadat de inhoud van een persoonlijke brief openbaar werd gemaakt. Deze mediagroep wil de lezers opnieuw met opzet misleiden door bepaalde zinnen te schrappen. Ik kan dit soort gedrag niet meer zomaar laten passeren, want dit is echt pesten. Mijn grootste angst is dat de geschiedenis zich zal herhalen. Ik heb gezien wat er gebeurt als de media iemand niet langer als een persoon behandelen. Ik verloor mijn moeder hierdoor, en nu zie ik hoe mijn vrouw het slachtoffer wordt.’

Autocrash van prinses Diana

De druppel die de emmer deed overlopen, was The Mail On Sunday die zonder toelating een persoonlijke brief van Meghan aan haar vader publiceerde. De mama van Harry, prinses Diana, stierf in een autocrash in 1997 nadat ze werd achternagezeten door fotografen. Prins Harry wil ten allen koste vermijden dat dit soort onmenselijke praktijken opnieuw gebeuren, dit keer met zijn vrouw. Daarom dagen ze het roddelblad en het moederbedrijf Associated Newspapers voor de rechter wegens het misbruik van privé-informatie, schending van het auteursrecht en schending van de wet op gegevensbescherming. Ondertussen blijft The Mail On Sunday wel beweren dat ze niet in de fout gingen. ‘We ontkennen dat de brief van de hertogin van Sussex is bewerkt op een manier die de betekenis ervan veranderde’, klonk het in een verklaring.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: