Home celebs CUTE: dit was prins Harry’s geboortecadeau aan zijn twee maanden oude neefje...

CUTE: dit was prins Harry’s geboortecadeau aan zijn twee maanden oude neefje Louis

Het 'geschenkje' voor de twee maanden oude prins kostte naar verluidt € 9000!

PHOTO NEWS

Prins Louis, het derde kindje van prins William en Kate Middleton (36), werd gisteren gedoopt in Londen, en uiteraard mocht een geboortecadeau van zijn oom Harry niet ontbreken. De 33-jarige prins gaf naar verluidt zo’n £ 8000 uit aan een geschenk voor z’n twee maanden oude neefje.

Niets is prins Harry te veel als het op het kroost van zijn broer William aankomt. De roodharige prins zou zijn kersverse neefje Louis een erg attent (en duur) geboortecadeau hebben geschonken. Volgens de Britse krant The Sun spendeerde Harry (33) zo’n £ 8000 oftewel € 9000 aan een eerste druk van het boek ‘Winnie The Pooh’ van A.A. Milne.

Louis’ oom kocht het boek uit 1926 van boekenverzamelaar Peter Harrington in Kensington (Londen). Van de eerste druk van het beroemde kinderboek bestaan maar 30.000 exemplaren.

Eerbetoon aan Diana

Het chique geschenk zou een eerbetoon zijn aan Harry’s moeder, wijlen prinses Diana. ‘Een van Harry’s favoriete herinneringen uit z’n jeugd is dat zijn moeder hem verhaaltjes voorlas voor het slapengaan. Ze was grote fan van de klassiekers, en Harry had het idee om een kleine bibliotheek te starten met eerste edities voor George, Charlotte en Louis‘, wist een bron The Sun te vertellen.

Een van Harry’s favoriete herinneringen uit z’n jeugd is dat zijn moeder hem verhaaltjes voorlas voor het slapengaan.

De hertog van Sussex wilde naar verluidt eerst het boek ‘Through the Looking Glass’ van Lewis Carroll voor Louis kopen (prijskaartje £ 24.000, omgerekend zo’n € 27.000), maar koos uiteindelijk voor ‘Winnie The Pooh’ omdat hij dat beter vond passen.

Prins Louis Arthur Charles, broertje van George (bijna 5) en Charlotte (3), zag op 23 april het levenslicht in Londen en werd gisteren gedoopt in St. James’s Palace, een van de oudste koninklijke paleizen in de Britse hoofdstad.

Lees ook: