https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Pedro Elias maakt podcast over zijn hypochondrie

Pedro Elias maakt podcast over zijn hypochondrie

'Het wordt spannend, pijnlijk, intiem en gênant.'

pedro elias podcast
© Play4

We kennen Pedro Elias (46) onder meer als grappige commentator in ‘De Container Cup’. Wat velen niet weten is dat deze lolbroek een enorme hypochonder is. Hij maakt er de podcast ‘Topdokters – Patiënt Pedro’ over waarin hij zich volledig laat onderzoeken en jou meeneemt tijdens al deze consultaties.

Pedro Elias is momenteel elke weekavond van maandag tot en met donderdag te zien in het Play4-programma ‘De Container Cup’ waarin hij samen met Wesley Sonck commentaar geeft op de sportprestaties van tal van topatleten in een unieke zevenkamp. Pedro is een vrolijke presentator en tv-maker die ons al meerdere keren de slappe lach bezorgde met z’n droge humor, maar in de mallemolen van zijn gedachten is het vaak bittere ernst. Pedro is namelijk een hypochonder. Hij heeft de neiging ten onrechte te denken dat hij allerlei ziektes heeft. Hij maakt daar nu samen met Woestijnvis en UITGESPROKEN een podcast over. In ‘Topdokters – Patiënt Pedro’ laat hij zich van kop tot teen preventief screenen door topdokters uit het gelijknamige programma. En jij zit op de eerste rij tijdens al deze onderzoeken. Op die manier wil hij eindelijk innerlijke rust vinden.

Intiem en gênant

De aanleiding voor deze podcast was een zoveelste bezoekje aan de huisdokter. Een man die hij wekelijks en soms zelfs om de twee dagen ziet, vertelt Pedro in De Standaard. Die dokter en zijn vrouw trokken aan de alarmbel, want zijn hypochondrie begint te wegen op hun gezin. Bovendien bezorgt het Pedro ontzettend veel angst wat resulteert in verdriet, ongemak en zelfs echte pijn. ‘Ik lig geregeld ‘s nachts in bed te huilen verteerd door doodsangst’, zegt Pedro in De Standaard. Hij erfde dit van zijn papa die een even grote hypochonder was als hem. De reden die achter deze vreselijke kwaal schuilgaat: ‘het is puur vrees om afscheid te moeten nemen. Het is de liefde voor het leven.’

In de afleveringen komt elk orgaan en stukje van Pedro aan bod: zijn prostaat, darmen, hart, longen enzovoort. Terwijl de dokters hem grondig onderzoeken, stelt hij hen vragen. Het wordt dus volgens Pedro: spannend, pijnlijk, intiem en gênant. De onderzoeken hebben ook effectief tot enkele ingrepen geleid. Zo geeft hij aan De Standaard prijs dat het mes onder meer in zijn edele delen werd gezet.

Momenteel kan je de proloog al beluisteren op de website van GoPlay. Vanaf maandag 26 april staan ook aflevering 1 en 2 online.

Lees ook: