https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Body Michelle Obama praat voor het eerst over haar miskraam: ‘Ik had het...

Michelle Obama praat voor het eerst over haar miskraam: ‘Ik had het gevoel dat ik had gefaald’

In haar nieuwe biografie onthult de voormalige First Lady ook dat haar beide dochters ter wereld kwamen dankzij IVF.

© PHOTO NEWS

In haar nieuwe biografie ‘Becoming’ onthult Michelle Obama (54) dat ze rond haar dertigste een miskraam kreeg en te kampen had met vruchtbaarheidsproblemen toen zij en voormalig Amerikaans president Barack Obama (57) zwanger probeerden te worden. Dochters Malia en Sasha kwamen uiteindelijk ter wereld dankzij in-vitrofertilisatie.

Dinsdag komt in de Verenigde Staten ‘Becoming’ uit, de langverwachte biografie van Michelle Obama. Zondag zendt de Amerikaanse tv-zender ABC een special uit waarin journaliste en ‘Good Morning America’-anker Robin Roberts de voormalige First Lady over haar nieuwe boek zal interviewen.

‘Ik voelde mijn biologische klok tikken’

In een sneak peek van de special onthult de 54-jarige echtgenote van Barack Obama (57) dat ze haar biologische klok voelde tikken toen ze 34 was en zwanger worden maar niet leek te lukken. Uiteindelijk werden dochters Malia (20) en Natascha ‘Sasha‘ (17) Obama verwekt via in-vitrofertilisatie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Omdat Barack destijds advocaat was, rechten doceerde aan de Universiteit van Chicago én in de senaat zetelde, moest Michelle het hele traject zo goed als alleen doorstaan.

In ‘Becoming’ vertelt de ex-presidentsvrouw hoe ze zichzelf meermaals hormonale injecties moest toedienen omdat haar man niet in de buurt was.

Vlnr.: Malia, Michelle, Barack en Sasha Obama in april 2015.

‘We moeten erover praten’

Voor Malia en Sasha werden geboren, kreeg hun moeder ook een miskraam. ‘Ik had het gevoel dat ik had gefaald omdat ik geen flauw benul had van hoe vaak miskramen voorkomen omdat er niet over wordt gepraat’, schrijft ze in haar biografie. ‘Wij vrouwen blijven met onze pijn zitten, denkende dat er iets mis met ons is.’

Wij vrouwen blijven met onze pijn zitten, denkende dat er iets mis met ons is.

‘Dat is ook van de redenen waarom ik denk dat het belangrijk is om met jonge moeders over miskramen te praten‘, aldus Obama. De ex-First Lady hoopt dat haar verhaal andere mensen kan helpen die in hetzelfde schuitje zitten of hebben gezeten. ‘Ik denk dat dat het ergste is wat we elkaar aandoen als vrouwen: de waarheid niet delen over onze lichamen en hoe ze werken.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘Becoming’ wordt dinsdag wereldwijd gelanceerd in 24 talen. Bij Bol.com kan je reeds een exemplaar reserveren. Zowel in het Engels, als in het Nederlands.

Lees ook: