Home celebs OH NO: Maurice Coffee & Knits verdwijnt uit Antwerpse Boerentoren

OH NO: Maurice Coffee & Knits verdwijnt uit Antwerpse Boerentoren

Gelukkig heeft de koffiebar van Véronique Leysen nog een tweede vestiging in Berchem.

@mauricetteveronique via Instagram

Maurice Coffee & Knits moet afscheid nemen van zijn eerste thuis, de Antwerpse Boerentoren. Dat maakte oprichtster Véronique Leysen (32) zonet zelf bekend op Instagram. Reden van het vertrek is de ontdekking van asbestresten waardoor het volledige gebouw, inclusief de kantoren van KBC, moet worden leeggemaakt.

Leysen (32) opende in 2014 haar zaak Maurice Coffee & Knits, genoemd naar haar grootvader, in de KBC-toren in hartje Antwerpen. Een jaar later kwam er een tweede vestiging van de koffiebar aan de Cogels-Osylei in de Berchemse wijk Zurenborg. Het was mede dankzij het KBC-programma Start it @kbc dat de ex-Ketnetwrapster haar bedrijf kon starten.

Vier jaar nadat Maurice Coffee & Knits in de Boerentoren het levenslicht zag, kreeg Leysen te horen dat ze er moet vertrekken. KBC maakte vandaag in een persbericht bekend dat er tijdens renovatiewerken aan het gebouw in een paar specifieke zones verborgen asbest werd ontdekt. De werken werden enige tijd stilgelegd, maar nu neemt de bank het zekere voor het onzekere en wordt de toren volledig leeggemaakt, inclusief Leysens koffiebar.

‘Elke tegenslag is een opportuniteit’

KBC verzekert dat het de renovatie van de toren in Antwerpen na de zomer zal hervatten eens de asbestrestanten verwijderd zijn. Wanneer het personeel van KBC en Maurice Coffee & Knits kan terugkeren naar hun natuurlijke habitat is nog niet bekend.

‘Elke tegenslag is een opportuniteit, dus ik kijk met een enthousiaste blik vooruit naar wat nog op mijn pad komt‘, schreef een optimistische Véronique alvast op Instagram.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.