Home celebs Liefdesbrieven van Barack Obama vrijgegeven voor onderzoek

Liefdesbrieven van Barack Obama vrijgegeven voor onderzoek

En neen, ze waren niet gericht aan Michelle Obama.

Als jonge student was Barack Obama al attent, charismatisch en poëtisch. Liefdesbrieven die de voormalige president van Amerika aan zijn eerste vriendin schreef, zijn vrijgegeven zodat ook de rest van de wereld ervan kan genieten.

Er was een tijd, heel lang geleden, dat Barack Obama een doodgewone student was en zijn vrouw Michelle nog niet had leren kennen. Zijn eerste vriendin was Alexandra McNear, naar wie hij liefdesbrieven schreef. Emory University had sinds 2014 negen van die brieven in hun bezit en mag ze eindelijk vrijgeven voor onderzoek.

Studie over Barack Obama

De onderzoekers beschrijven Obama’s schrijftalent als lyrisch en poëtisch. Op jonge leeftijd was hij al charismatisch, met grote ambities in het leven. Door zijn liefdesbrieven onder de loep te nemen, hopen de wetenschappers een beter inzicht te krijgen in de denkwijze van een jonge man die uiteindelijk in het Witte Huis zou terechtkomen.

De Britse Elle Magazine kon enkele passages bemachtigen uit een brief aan McNear die dateert uit 1983.

‘Ik denk vaak aan jou, al ben ik verward over mijn gevoelens. Het ziet ernaar uit dat we altijd willen wat we niet kunnen hebben. Dat is wat ons bindt, dat is wat ons uit elkaar houdt.’

Wij hebben nooit een liefdesbrief gekregen, zelfs niet op Valentijn. Maar als je het vriendinnetje was van Barack Obama, was dit blijkbaar doordeweekse post.

De brieven dateren van 1982 tot 1984, toen hun relatie op zijn einde liep. De écht romantische eerste brieven zijn dus jammer genoeg niet beschikbaar voor de studie. De onderzoekers deden ook uit de doeken dat Obama geregeld boekrecensies uitscheurde om naar zijn vriendin te sturen. Hoe intellectueel.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.