Home celebs Barack Obama breekt Twitter-record met boodschap na gebeurtenissen in Charlottesville

Barack Obama breekt Twitter-record met boodschap na gebeurtenissen in Charlottesville

Het is ondertussen de meest gelikete tweet ooit.

Barack Obama
© Photo News

Met drie tweets is oud-president Barack Obama erin geslaagd te doen wat president Trump maar niet lijkt te lukken na de gebeurtenissen in Charlottesville van afgelopen weekend: het land achter zich scharen.

Too little, too late

Zaterdag 12 augustus vielen in Charlottesville drie doden en meerdere gewonden bij een extreemrechtse opkomst van neonazi’s en white supremacists, die uitmondde in gevechten met antifascistische tegenbetogers. James Fields, een aanhanger van het ‘Unite the Right’-kamp, reed met een auto in op de tegenbetogers en doodde daarbij een 32-jarige vrouw.

Ondanks de enorme ontzetting in de Verenigde Staten en de rest van de wereld omwille van het extreme geweld, duurde het twee dagen vooraleer Amerikaans president Donald Trump de racisten en extreemrechtsen in Charlottesville publiekelijk veroordeelde. In een eerste reactie op zaterdag had hij het over ‘de uiting van haat, fanatisme en geweld langs vele kanten’, waarna hem kwalijk genomen werd dat hij het kwaad niet benoemde. Wanneer hij het op maandag uiteindelijk wel deed en racisme zoals dat van de KKK, neonazi’s, extreemrechts en andere haatgroepen kwaadaardig noemde, was dat volgens velen ‘too little, too late’. Ondertussen benadrukte Trump nog eens dat beide kampen volgens hem verantwoordelijk zijn voor het geweld van zaterdag.

@BarackObama

De woorden van oud-president Barack Obama konden het Amerikaanse volk en de rest van de wereld wel bekoren. Hij deelde een quote van Nelson Mandela waaruit hoop spreekt op Twitter.

No one is born hating another person because of the color of his skin or his background or his religion. People must learn to hate, and if they can learn to hate, they can be taught to love for love comes more naturally to the human heart than its opposite.

Obama breekt het Twitter-record met deze tweets, waarvan de eerste ondertussen bijna drie miljoen keer geliket werd. Dat is meer dan de Oscar-selfie van Ellen DeGeneres (2,4 miljoen) en meer dan de eerste reactie van Ariana Grande na de aanslag in Manchester (2,7 miljoen), waardoor het de meest gelikete tweet ooit is.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.