Home celebs Kate Middleton draagt betekenisvolle ketting van de Queen op begrafenis prins Philip

Kate Middleton draagt betekenisvolle ketting van de Queen op begrafenis prins Philip

Prinses Diana droeg het halssnoer van haar schoonmoeder bijna 40 jaar geleden ook al.

Kate Middleton ketting
© Getty

Zaterdag werd prins Philip, de echtgenoot van Queen Elizabeth II, in bescheiden kring begraven. Kate Middleton bracht een eerbetoon aan de Duke of Edinburgh, de Queen en misschien zelfs aan wijlen prinses Diana met de ketting die ze voor de gelegenheid koos.

Kate Middleton verscheen aan St George’s Chapel met een parelen halssnoer dat Britse royaltywatchers al meermaals zagen. Queen Elizabeth zou het juweel in de jaren 80 gekregen hebben van de Japanse regering. Het behoort tot haar persoonlijke collectie, maar de Queen leent het stuk af en toe uit. Kate droeg het vier jaar geleden al voor de 70ste huwelijksverjaardag van de koningin en haar echtgenoot. Velen geloven dat de Duchess of Cambridge het stuk zaterdag opnieuw droeg  als eerbetoon aan het langdurige huwelijk van Queen Elizabeth en prins Philip.

De parelen oorbellen die Kate combineert met het halssnoer zijn ook van de Queen. Deze werden haar geschonken door de Hakim van Bahrein in 1947, als huwelijkscadeau. Opnieuw verwijst Kate met haar juwelen naar de liefde tussen de twee.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ook wijlen prinses Diana mocht het halssnoer lenen van haar (toenmalige) schoonmoeder. Zij droeg het in 1982 in Nederland op een van haar eerste trips als prinses. Ook Diana combineerde het halssnoer met de parelen oorbellen van de Queen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Verder zag de Duchess of Cambridge  er stijlvol als altijd uit, ook met mondmasker. Ze droeg een zwarte jurk met assymetrische hals van Rouland Mouret, een Franse designer in wiens jurken ze wel vaker verschijnt. Buiten droeg ze een lange mantel van Catherine Walker.

© Getty

Lees ook: