Home celebs Jeroen Meus over het faillissement van Würst: ‘Ik heb niet één euro...

Jeroen Meus over het faillissement van Würst: ‘Ik heb niet één euro verdiend aan die hotdogs’

De tv-kok geeft toe dat de zaak uit handen geven een gigantische fout was.

Jeroen Meus
Photonews

Begin deze week kregen we te horen dat Würst, de restaurantketen van Jeroen Meus, failliet is verklaard. Ondertussen heeft Jeroen zelf gereageerd op het triestige nieuws. ‘Ik heb dit uit handen gegeven en dat had ik niet mogen doen’, aldus de tv-kok.

In 2015 opende Jeroen Meus samen met zijn zakenpartner Nico Viaene de eerste vestiging van Würst in Leuven. Een jaar later kwamen er twee vestigingen bij in Gent en Hasselt. Antwerpen kon dan weer vanaf de zomer van 2017 smikkelen van de heerlijke haute dogs. Het pand in Hasselt moest een halfjaar na de opening de deuren al weer sluiten. Waren er toen al problemen in zicht?

Failliet verklaard

Deze week werd Würst officieel failliet verklaard en moesten ook de andere vestigingen noodgedwongen de deuren sluiten. Jeroen Meus is een jaar geleden uit de zaak gestapt en bleef op deze manier gespaard. Toch komt het nieuws voor de tv-kok hard aan. Zo was het aanvankelijk stil, maar nu heeft hij toch gereageerd in de krant de Tijd.

In het stuk lees je dat Jeroen de eerste dagen bewust alle media vermeden heeft. Volgens hem heeft namelijk niemand zaken met het faillissement van Würst. ‘Of ik nu aandeelhouder ben of zaakvoerder of niet. Maandag zijn de boeken neergelegd. En blijkbaar vinden mensen dat ze daar allemaal hun zeg over moeten doen.’

Gigantische fout

Verder vertelt Jeroen dat de schuld voor een deel bij hem ligt. ‘Ik heb een gigantische fout gemaakt. Ik heb het uit handen gegeven. Dat had ik niet mogen doen.’ Daarnaast gaat met het faillissement ook een grote schuldenberg gepaard van zo’n 970.000. Er is namelijk veel geïnvesteerd in dure panden. Het filiaal in Leuven is volgende maand afbetaald, maar dit is niet het geval voor Antwerpen en Leuven. Heeft de televisiekok er zelf iets aan overgehouden voor hij uit de zaak gestapt is? ‘Ik heb niet één euro verdiend aan die hotdogs’, aldus Jeroen Meus in De Tijd.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.