Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De kok zal nooit een trend volgen, in tegendeel zelfs.

Jeroen Meus: ‘Ik ben er zeker van dat ik het eten van Naessens en Bekkari veel lekkerder zou kunnen klaarmaken’

Jeroen Meus heeft het duidelijk gehad met al die nieuwe trends in de keuken. ‘Het stoort me dat mensen die hele gezondheidshype zo slaafs volgen’, vertelt de kok in Dag Allemaal. Hij beweert zelfs dat hij de gerechten van Pascale Naessens en Sandra Bekkari in een veel beter jasje kan steken. Challenge accepted?


Volgens ‘Dagelijkse Kost’-kok Jeroen Meus zijn die gezonde tierlantijntjes in de keuken van voorbijgaande aard. ‘Ik heb niets tegen gezonde voeding. Ik weet alleen dat het een trend is en dat trends verdwijnen’, vertelt Jeroen aan onze collega’s bij Dag Allemaal. ‘We keren telkens terug naar de basis. Nu is er de gezondheidshype, maar uiteindelijk zullen ze sowieso terugkeren naar de klassieke gerechten.’

Plots eten we allemaal quinoa en bessen. Komaan.


Jeroen zal dus nooit een trend volgen, in tegendeel zelfs. ‘Tournée Minérale? Noem me rebels van inborst, maar ik zou in die periode net een glas méér drinken.’

Gerechten van Naessens en Bekkari met een klont boter?


Zender VTM probeert nu succes te boeken met de gezonde gerechten van Sandra Bekkari. Jeroen heeft niets tegen Sandra persoonlijk, maar hij is er wel van overtuigd dat hij haar gerechten veel beter kan klaarmaken. ‘Ik durf mezelf een vakman te noemen. Ik heb gestudeerd voor kok en ik zit al sinds mijn veertiende in het vak.’

Ik ben er zeker van dat ik het eten van mevrouwen Naessens en Bekkari veel lekkerder zou kunnen klaarmaken.


Het ‘Dagelijkse Kost’-gezicht is er wel van overtuigd dat deze twee dames kunnen koken, maar het zijn geen chefs. ‘Kook gewoon zoals je bomma’. Die tip zullen we onthouden, Jeroen!


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '