Home Lifestyle Food NOOO: Jeroen Meus’ hautedogketen Würst is failliet

NOOO: Jeroen Meus’ hautedogketen Würst is failliet

De vestigingen in Leuven, Antwerpen en Gent hebben voorgoed hun deuren gesloten.

© PhotoNews

Würst, de restaurantketen van Jeroen Meus die haute dogs hot maakte, is officieel failliet verklaard. Dat bevestigt de rechtbank van koophandel.

Jeroen en zakenpartner Nico Viaene bij het prille begin van Würst. © PhotoNews

In 2015 opende Jeroen Meus samen met zijn zakenpartner Nico Viaene de allereerste vestiging van Würst in het centrum van Leuven. In 2016 volgden er een vestigingen in Gent en Hasselt en in de zomer van 2017 kreeg ook Antwerpen zijn eigen Würst. In het najaar van 2016, zo’n halfjaar na de opening,  sloot de vestiging in Hasselt zijn deuren. De andere vestigingen bleven geopend. Tot nu.

Weg met Würst

Gisteren raakte bekend dat de allereerste vestiging, die in Leuven, zijn deuren sluit. Vandaag zouden ook de vestigingen in Antwerpen en Gent gesloten gebleven zijn. De rechtbank van koophandel bevestigde zojuist officieel het vermoeden dat de hautedogketen failliet is.

Jeroen Meus zelf blijft gespaard. Hij stapte vorig jaar uit de zaak. Het is niet de eerste keer dat de tv-kok op de nipper aan een faillissement ontsnapt. In het verleden was hij acht jaar lang medezaakvoerder van restaurant Luzine in Wilsele, maar in 2014 stapte hij uit de zaak. Zo’n jaar later ging het restaurant failliet.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.