Home Lifestyle Ook Nederlanders zijn gek op Jeroen Meus: ‘Zijn gebabbel is zo smakelijk’

Ook Nederlanders zijn gek op Jeroen Meus: ‘Zijn gebabbel is zo smakelijk’

En ook zijn ‘ballekes’ vinden ze erg lekker.

Jeroen Meus trekt rond met kerst cooking mobiel 30/11/2017 pict. by Pieter-Jan Vanstockstraeten © Photo News

In de Nederlandse krant De Volkskrant verscheen afgelopen week een erg lovende recensie over Jeroen Meus en zijn programma ‘Goed Volk’. Ook het dagblad Trouw was bijzonder positief over onze tv-kok. Beide kranten kwamen welhaast superlatieven tekort!

Gisteren werd de 2000e aflevering van Meus’ programma ‘Dagelijkse Kost’ uitgezonden. Dit programma is al een tijdje bekend bij onze noorderburen, maar sinds enkele weken is ook ‘Goed Volk’ bij hen op tv. En dat weten de Nederlanders wel te smaken.

In De Volkskrant schreef journalist Frank Heinen en wel heel positieve tv-recensie over onze geliefde Jeroen Meus. De titel: ‘Het gebabbel van tv-kok Jeroen Meus is zo smakelijk dat je zijn commentaar alleen al zou uitserveren’ voorspelt veel goeds.

De ware Meus-aficionado is niet te zeer gehecht aan z’n taille

‘Meus is kok. Tv-kok. Elke werkdag, direct na alle verschrikkingen van het journaal op het Belgische Eén, presenteert hij al ongeveer sinds de uitvinding van de kleuren-tv Dagelijkse Kost – en toch oogt en klinkt hij nog altijd als een briljante banketbakkersleerling. Kalmpjes kletsend draait Meus in zijn dagelijkse kwartier iets ouderwets lekkers in elkaar, met ‘groentjes’, ‘hesp’ en ‘ballekes’. Meus’ gebabbel is zo smakelijk dat je zijn commentaar alleen al zou moeten uitserveren. Wel gebraden in een dikke klont roomboter, want de ware Meus-aficionado is niet te zeer gehecht aan z’n taille.’ Zo begint Heinen aan zijn loftirade over onze Meus. Het is duidelijk: het programma ‘Dagelijkse Kost’ hem wel kan smaken.

Hou je ook van pompoensoep?

Ook over ‘Goed Volk’ heeft hij alleen maar goede dingen te zeggen. In de eerste aflevering kookt Jeroen Meus voor prostituees in het Amerikaanse Nevada. Daar stelt hij volgens Heinen precies de juiste vraag. De recensie laat weinig aan de verbeelding over, want Heinen verwoordt het zo: ‘En Jeroen Meus staat erbij, kijkt ernaar en stelt precies de juiste vragen: “Ik kleur graag buiten de lijntjes,” zegt een van de prostituees. “Ik houd bijvoorbeeld van anale seks.”

Meus: “Hou je ook van pompoensoep?”’

Hij kookte voor de dames de sterren van de hemel

De Volkskrant is niet het enige dagblad dat lyrisch is over de kook- en presentatiekunsten van Meus. Ook in Trouw hebben ze niets dan goeds te melden. Daarin laat recensente Maaike Bos merken dat ook zij haar hart verloor aan onze chef.

‘Vorige week logeerde hij in een wegbordeel in Nevada en kookte voor de dames de sterren van de hemel. Zij deelden met hem hun eerlijke motieven en ervaringen (niet het bed). Die vrouwen verdienen bij Bella’s zo tienduizend dollar per week. Meus ziet ze in stoeipakjes paraderen als een klant binnenkomt, maar hij spreekt ze ook over hun geheime agenda: studeren, financieel onafhankelijk worden, een toekomst verzekeren voor hun kind. Tja, die hoeren blijken gewoon goed volk.’

Het is duidelijk dat onze noorderburen hun hart een klein beetje verloren aan de oprechtheid die Meus op het scherm uitstraalt. We geven toe, we durven al eens een grapje te maken over Nederlanders, maar na zulke lovende woorden over iemand voor wie wij stiekem ook een boontje hebben, kunnen we maar één dingen zeggen: dank jullie wel.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.