https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs James Cooke bracht emotioneel eerbetoon aan zijn vermoorde vriendin in ‘Dancing With...

James Cooke bracht emotioneel eerbetoon aan zijn vermoorde vriendin in ‘Dancing With The Stars’

En dat liet maar weinig mensen onberoerd.

Dat dansen voor veel mensen een uitlaatklep is, heeft James Cooke gisterenavond zelf ondervonden in ‘Dancing With The Stars’. Samen met zijn danspartner Bjork bracht hij een eerbetoon aan Aurore, zijn beste vriendin die enkele jaren geleden vermoord werd tijdens de Gentse Feesten.

Vijf jaar geleden werd Aurore, de beste vriendin van James Cooke, vermoord na een avond op de Gentse Feesten. Zij was voor hem zijn steun en toeverlaat en James had het dan ook erg moeilijk dat ze op zo’n vreselijke manier uit zijn leven werd weggerukt.

Verhaal vertellen

Aanvankelijk geloofde James niet dat je via dans zo’n emoties kon uiten, maar met de hulp van zijn danspartner Bjork is het dan toch gelukt. ‘Ik ben ervan geschrokken dat we met een paar danspasjes een verhaal konden vertellen. En opeens bleek dat dan toch te lukken. Ik heb dit voor Aurore gedaan, maar ook voor mezelf. Ik ben al vijf jaar op zoek naar een manier om met mijn emoties om te gaan en dat verdriet een beetje draaglijker te maken’, aldus het tv-gezicht in Het Laatste Nieuws.

Ook de jury was onder de indruk van de prestatie van James. Vooral de commentaar van Leah, die James al jarenlang kent, heeft een diepe indruk achtergelaten. ’Zij heeft mij jarenlang bewegingsleer gegeven en we hebben toen ook veel over mijn emoties gepraat. Ze zei me altijd dat ik me niet mocht afsluiten van mijn emoties.’

Lees ook: