Home Lifestyle Karen Damen over ‘Dancing with the Stars’: ‘Als ik in de finale...

Karen Damen over ‘Dancing with the Stars’: ‘Als ik in de finale tegen James uitkom, word ik zot’

De twee beste vrienden nemen het tegen elkaar op, en dat zou weleens voor vuurwerk kunnen zorgen.

Karen Damen
© VIER

Het is al een tijdje bekend James Cooke te zien zal zijn in danswedstrijd ‘Dancing with the Stars’ op VIER. In het definitieve deelnemerslijstje blijkt nu ook Karen Damen te staan, wat betekent dat de twee beste vrienden tegen elkaar zullen strijden. Twee beste vrienden die bovendien héél graag willen winnen. ‘Ik vind het écht niet leuk dat ik in dezelfde wedstrijd als James zit’, geeft Karen toe in Dag Allemaal.

Dansen tot je erbij neervalt

Maandagavond deelde Karen Damen op Instagram een selfie waarop ze ‘uitgeteld en geradbraakt’ is met de boodschap dat we snel zouden weten waarom dat het geval is. In ‘Gert Late Night’ werd bekend dat het ex-K3’tje een van de acht bekende Vlamingen is die vanaf 19 oktober zal dansen in de ‘Dancing with the Stars’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

In Dag Allemaal vertelt Damen, die nu al weken aan het trainen is, dat de wedstrijd een grote uitdaging is. ‘Dit is dansen tot je erbij neervalt. Het is lang geleden dat ik me fysiek zó heb moeten smijten’, zegt ze. ‘Dit doet me denken aan m’n tijd bij K3.’ Ze hoopt wel dat de kijkers geen te hoge verwachtingen hebben voor haar, enkel en alleen omdat ze ervaring heeft door haar tijd bij K3. ‘Bij K3 was ik gewoon een zangeres die af en toe een dansje deed’, zegt ze. ‘Qua dans is dit van een heel ander niveau.’

Winnen van James

Maar Karen is wel van plan er alles aan te doen om de wedstrijd te winnen. ‘Toen we begonnen, vond ik het gewoon leuk om al die dansen te leren. Maar dan word je gebeten door de wedstrijdmicrobe’, geeft ze toe. Nu beheerst het haar leven, zegt ze. ‘Ik spring ‘s morgens uit mijn bed en begin meteen te oefenen.’

Ook al betekent winnen wel dat Karen haar beste vriend James Cooke zal moeten verslaan, die bovendien ook graag de overwinning mee naar huis zou nemen. ‘Ik vind het écht niet leuk dat ik in dezelfde wedstrijd zit als James. Stel dat ik de finale bereik en ik tegen hem moet dansen…Dan word ik zot. Ik weet immers hoe graag James wil winnen. Die doet daar alles voor’, vertelt ze. Ze gunt haar beste vriend de overwinning dan ook nét iets meer dan de andere kandidaten, waaronder Sien Eggers, Kat Kerkhofs en ‘Temptation’ Fabrizio.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.