Home Lifestyle Pech voor Elodie Ouédraogo in ‘Dancing with the Stars’: ‘Onduidelijk of ze...

Pech voor Elodie Ouédraogo in ‘Dancing with the Stars’: ‘Onduidelijk of ze zal kunnen deelnemen’

De ex-topatlete moest vorige week plots de trainingen staken.

Vanavond staat de eerste aflevering van ‘Dancing with the Stars’ op het programma bij VIER. Na wekenlang trainen mogen de negen BV’s allemaal de dansvloer betreden, maar voor Elodie Ouédraogo is het door een pijnlijke blessure nog een vraagteken of ze dat zal kunnen doen.

Rib gescheurd

Een haarlijnscheur in de rib: dat was vorige week de diagnose voor ex-topsportster Elodie Ouédraogo. Op het voorschrift van de dokter stond rust, rust en nog eens rust, want de blessure zou een direct gevolg zijn van de vele uren intensief dansen. Elodie moest de trainingen met haar danspartner Sander voor de eerste ‘Dancing with the Stars’-show dan ook onmiddellijk stopzetten. En dat belooft niet veel goeds voor vanavond.

We bekijken het van dag tot dag. Maar heel eerlijk: ik weet niet hoe dit zal aflopen…

‘Na wekenlang trainen mogelijks noodgedwongen de start van deze fantastische show moeten missen is het allerlaatste wat ik voor ogen had’, vertelt Elodie. ‘Ik ben als ex-topsporter gewoon om steeds weer over mijn pijngrens te moeten gaan, maar deze blessure had ik echt niet verwacht. Ik word nu heel goed opgevolgd door het medische team en we bekijken het van dag tot dag. Maar heel eerlijk: ik weet niet hoe dit zal aflopen…’

Een invaller?

Wat als Elodie forfait moet geven? Presentator Gert Verhulst weet het ook niet goed. ‘Als Elodie vrijdagavond niet kan aantreden, dan moeten we met de zender overleggen hoe we hiermee verder gaan. We hebben alleszins geen vervangers klaarstaan in de coulissen.’ Mocht Elodie vanavond niet aantreden, dan kan ze ook geen punten verdienen van de jury. Die zou ze nochtans goed kunnen gebruiken, want de BV’s die in de tweede eerste afleveringen het minste punten kregen van de jury, bevinden zich in de gevarenzone. De kijker beslist dan wie er afvalt, door te stemmen. Zonder punten in de eerste aflevering, zou Elodie dus al een enorme achterstand oplopen in het klassement en zich zo goed als verzekeren van een plaats op de pijnbank.

Verhulst blijft hoopvol voor Elodie. ‘Starten zonder Elodie is voor ons geen optie: wij blijven met z’n allen hopen dat ze de helse pijn kan bestrijden en voldoende krachten kan vinden om ons haar rumba te laten zien’, zegt hij. Wij hopen mee! De eerste aflevering van ‘Dancing with the Stars’, met of zonder Elodie, zie je vanavond om 20u35 op VIER.

Meer ‘Dancing with the Stars’: