Home celebs HOERA: Nafi Thiam werd gekroond tot beste atlete ter wereld

HOERA: Nafi Thiam werd gekroond tot beste atlete ter wereld

De Belgische meerkampster schrijft hiermee geschiedenis!

Nafi Thiam
© Photo News

Toeters en bellen, want onze Belgische trots Nafi Thiam (23) mag zich sinds gisteren de beste atlete ter wereld noemen. Ze is hiermee de eerste landgenote die pronkt op deze lijst. Congrats!

Nafi Thiam heeft er een geweldig jaar opzitten, maar gisteren zorgde de atlete voor de kers op de taart. Ze werd namelijk door de Internationale Atletiekfederatie verkozen tot beste atlete ter wereld. De 23-jarige topsportster staat nu op de lijst tussen enkele grote namen zoals Usain BoltJelena Isinbajeva en Marion Jones.

Topjaar

Het jaar 2017 zal Nafi niet snel vergeten, want begin dit jaar pakte ze goud op het EK indoor in Belgrado en sinds deze zomer mag ze zich ook wereldkampioene in de zevenkamp noemen. Hallokes! Hopelijk is er nog plaats in haar prijzenkast voor deze nieuwe trofee.

Tijdens de uitreiking zorgde Nafi even voor een grappig momentje, want de atlete verloor haar schoen op het podium. Maar daarna sprak ze het publiek toe. ‘Doe alles op je eigen manier. Maak plezier, luister niet te veel naar anderen, werk hard en dan bereik je sowieso je doel.’

© Photo News

Felicitaties op Twitter

Nafi kreeg een luid applaus van de zaal, maar ook op Twitter werd er lovend over haar gesproken. Wij zijn trots!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.