Home celebs ZIEN: zo ging het eraan toe tijdens het eerste reünieconcert van de...

ZIEN: zo ging het eraan toe tijdens het eerste reünieconcert van de Spice Girls

Hun eerste optreden ging alvast niet helemaal zoals gepland.

Getty

Gisteren stonden de Spice Girls (uitgezonderd Victoria Beckham) voor het eerst weer samen op het podium. Het is sinds 2012 geleden dat de dames nog een keertje samen optraden, maar gisteren begon het groepje aan hun reünietour. Eerste stop? Croke Park in Dublin.

Ondanks de stormloop voor de tickets en het grote enthousiasme van de fans was er gisteren toch ook ruimte voor enige teleurstelling. De Spice Girls hadden tijdens het eerste optreden van hun reünie namelijk last van geluidsproblemen. ‘Ik weet niet waar in het stadium jij bent, maar het geluid is vreselijk’, klonk het op sociale media. Een aanwezige fan ging nog verder en zei het volgende ‘Dit is het slechtste optreden dat ik ooit al gezien heb.’ Volgens Twitter zaten er heel wat aanwezige concertgangers op een gegeven moment gewoon stil omdat ze het nummer in kwestie niet konden herkennen.

Gemengde reacties

Toch was lang niet iedereen teleurgesteld door hun performance. Heel wat fans hadden zich helemaal opgetut voor het concert. Denk: schoenen met platformzolen en items met luipaardprint als ultiem eerbetoon aan hun jeugdjaren. ‘Het was fantastisch. Prachtig. Ze zagen eruit als godinnen. Ik ben nog steeds in shock’, klonk het in het andere kamp. En hoe kan het ook anders als je weet dat de dames al hun grootste hits brachten waaronder ‘Wannabe’ en ‘2 Become 1’.

Ondanks de afwezigheid van Victoria Beckham zijn de overige dames haar gisteren niet vergeten op het podium. In een emotionele video ongeveer halverwege het optreden zei iedereen iets over de brunette. ‘Ze zal altijd een Spice Girl zijn’, klonk het in het filmpje.

De Spice Girls wisten in 1996 de nummer een van de hitlijsten te veroveren met hun single ‘Wannabe’ en werden een van de grootste girlbands ooit. Zo hebben ze in totaal meer dan 85 miljoen platen verkocht. Alleen stapte Geri in 1998 uit de groep en besloten ook de andere dames in 2000 om elk hun eigen weg te gaan. Ondanks hun verschillen leken de zangeressen het alvast nog goed te kunnen vinden met elkaar. Misschien is er dan nog toch nog hoop dat er in de toekomst extra optredens buiten het Verenigd Koninkrijk georganiseerd zullen worden? Laat ons bidden!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.