Home celebs Dina Tersago steekt alle mama’s een hart onder riem tijdens deze quarantaine

Dina Tersago steekt alle mama’s een hart onder riem tijdens deze quarantaine

'Ik heb het gevoel alles maar half te kunnen doen.'

De quarantaine begint voor iedereen stilletjes aan door te wegen. Ook Dina Tersago (41) deelt in een eerlijke Instagrampost dat ze het soms lastig heeft om het thuiswerk te combineren met de zorg voor haar twee kleine spruiten Isak (4,5) en Thor (2,5).

We blijven allemaal al sinds half maart braaf in ons kot, maar dat wil niet zeggen dat we het daar soms niet enorm moeilijk mee hebben. We missen onze familie en vrienden, we zouden graag nog eens goed gaan eten in ons favoriete restaurant of een terrasje doen als het zonnetje schijnt. Gelukkig houden we ons nog allemaal aan de regels om zo het coronavirus zo goed mogelijk te proberen indijken. Ook presentatrice Dina Tersago beseft dat deze lockdown niet altijd een pretje is en ze deelt haar frustraties in een eerlijke Instagrampost.

Stress

Op de foto zien we haar met haar jongste zoontje Thor (2,5) in de zetel liggen. De kleine spruit ligt heerlijk te slapen in de armen van zijn mama terwijl die laatste voldaan, maar vermoeid in de camera kijkt. ‘Zalige chill-momentjes in de zetel’, schrijft Dina onder de foto. Daarna volgt een eerlijke en heel herkenbare boodschap aan alle mama’s die in hetzelfde schuitje zitten. ‘Even ademhalen. Want in alle eerlijkheid, hoe langer dit duurt, hoe meer stress ik ervaar. Jullie ook?’

Dina worstelt zoals zoveel ouders met de combinatie van thuiswerk met het zorgen voor haar kinderen. ‘Ik heb het gevoel alles maar half te kunnen doen’, aldus Dina. ‘Half en half werken, half en half voor de kindjes zorgen. Snel wat mails of telefoontjes doen, terwijl zij aan mijn mouw trekken. Soms spelen ze heel flink samen en hebben we het zalig, maar soms zijn ze onhandelbaar, lopen ze de muren op, maken ruzie voor het minste, roepen, tieren, brullen… en dan voel ik me gefaald als mama.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ze wil met deze post alle mama’s een hart onder de riem steken en tonen dat ze heus niet alleen zijn. Dat iedereen het soms enorm moeilijk heeft om een evenwicht te vinden tussen een goede werknemer én een goede ouder zijn. ‘Het is zo belangrijk dat we allemaal volhouden! Maar ik wilde dit toch ook even delen met jullie!’, besluit Dina. Ze voegt er nog de alleszeggende hashtags #hanginthere en #blijfinuwkot aan toe. Nog even volhouden dus, en onthou dat je er zeker niet alleen voor staat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: