Home celebs BV’s lezen gemeenste klachten over zichzelf voor: ‘Stuur hem naar de kapper’

BV’s lezen gemeenste klachten over zichzelf voor: ‘Stuur hem naar de kapper’

Onder anderen Danira Boukhriss, Frank Deboosere, Siska Schoeters, Peter Van de Veire, Kamal Kharmach en Jan Jaap van der Wal komen aan bod.

BV's gemeenste klachten
© VRT

Jimmy Kimmel lanceerde in zijn talkshow een hele tijd terug de hilarische rubriek ‘Mean Tweets’. Daarin lezen celebs de gemeenste dingen voor die mensen online over hen schrijven. VRT volgt zijn voorbeeld en zette een video online waarin tal van bekende Vlamingen de meest onvriendelijke zaken over zichzelf voorlezen.

Wees lief voor elkaar! We herhalen het duizend keer, maar helaas gooien veel mensen op straat en vooral online de smerigste dingen naar elkaars hoofd. Doodjammer, want de wereld zou – hoe cliché het ook klinkt – een pak mooier zijn als we gewoon wat liever zouden zijn voor onszelf én voor onze medemens. VRT krijgt jaarlijks honderden klachten binnen die vaak gaan over de gezichten die op de verschillende kanalen verschijnen.

Zuurpruimen

Net zoals Jimmy Kimmel vroeg VRT aan enkele BV’s om voor de camera de gemeenste dingen over zichzelf voor te lezen. Gelukkig kunnen Danira Boukhriss, Frank Deboosere, Siska Schoeters, Peter Van de Veire, Kamal Kharmach, Jan Jaap van der Wal en co er nog mee lachen. Op die manier tonen de bekende gezichten dat ze zich niet zomaar uit hun lood laten slaan door zuurpruimen die niet zulke sympathieke dingen schrijven over hen. We kunnen alleen maar hopen dat de boodschap doordringt en dat deze haters daar in de toekomst gewoon mee stoppen.

‘Vieze lange haren, stuur hem naar de kapper’, ‘Dat vuilgebekte niemendalletje’, ‘Hij is niet geliefd. Behalve door kalven, kippen en eikels’, ‘Ik geloof dat ze voor de uitzending drugs neemt, ik word er hypernerveus van’ en zo gaat het nog even door. Hieronder zie je welke gemene woorden aan welke bekende Vlaming werd geadresseerd en vooral hoe die daarop reageerde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

VRT voegde op het einde van de video er nog aan toe dat de feedback van de kijkers waardevol blijft. Al werd dat voorlaatste woordje terecht gewist en maakte de omroep er ‘welkom’ van, omdat kritiek zoals hierboven natuurlijk op niks slaat.

Lees ook: