Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Zo doe je het goed!

AHA: de do’s en don’ts van festivalseks

De zomer staat voor de deur en de eerste festivals gaan van start. Tijd om weer helemaal los te gaan op de weide, of op de camping! Want als de goesting hoog is, lijkt die tent nooit ver weg. Maar hoe zorg je ervoor dat je na die sexy roes niet achterblijft met een mentale kater?

DO: veilig vrijen.

Condooms zijn net zo essentieel als je rubberen laarzen en zonnecrème. Er is namelijk niets rock-’n-roll aan een geslachtsziekte of een ongeplande zwangerschap. Ga er dus niet van uit dat je bedpartner er wel aan zal denken en wees voorbereid! Als je zeker wil weten dat je veilig bent, let je best ook op deze tips om je condooms goed te bewaren.

DON’T: je laten betrappen.

Hoewel de kans om betrapt te worden je vrijpartij vaak spannend maakt, kan je blozende wangen op een festival beter vermijden. Je moet tenslotte nog een heel weekend met je vrienden doorbrengen en je hebt bovendien te veel betaald om van de wei gegooid te worden. Om nog te zwijgen over de gevaren van het digitale tijdperk... Is de nood echt te hoog? Wacht dan op de eerste noten van een populaire band, om je tijdens dat optreden even terug te trekken naar je tent of een verlaten plek. En nee, dat is dus niet het onhygiënische mobiele toilet.

DO: je vrienden inlichten.

Of je nu de tent induikt met een scharrel of even wat stoom gaat afblazen met je lief, breng altijd iemand op de hoogte van waar je bent. Zo weet hij/zij/hen niet alleen waar je bent, maar ook dat jullie eventuele gedeelde tent tijdelijk verboden terrein is.

DON’T: je laten leiden door de alcohol.

We hebben het allemaal al eens meegemaakt: iemand dronken kussen tijdens het uitgaan om je dan achteraf te realiseren dat het niet de catch was die je dacht. De boosdoener? Alcohol! Het uiterlijk van je vlam is in dat geval nog het minste van je zorgen, maar alcohol kan je op alle vlakken minder oplettend maken. Stel dus een paar regels op met je vrienden: je pikt bijvoorbeeld niemand op nadat de zon is ondergegaan, wanneer je al je vriendinnen bent kwijtgespeeld, wanneer het vat leeg is of als je niet meer in je eentje bij je tent zou geraken.

DO: het proper houden.

Je kan er niet omheen: een festivalweide is niet de plek waar je op je properst bent. In principe is dat geen probleem, alleen kan slechte hygiëne leiden tot bacteriële en schimmelinfecties, vooral bij vrouwen. Zo krijgt de seks toch meteen een wrange nasmaak. Als je niet verrast wil worden door ongewenste viezigheid, hou je best vochtige doekjes, water en handgel bij de hand!

DON’T: wederzijdse toestemming vergeten.

Zoals we eerder al zeiden: alcohol kan er soms voor zorgen dat je keuzes maakt waar je later spijt van krijgt. Hou dus altijd in gedachten dat alles wat je doet met wederzijdse toestemming moet gebeuren. Communiceer openlijk met je scharrel over jullie grenzen en respecteer die. Hou ook een oogje in het zeil bij je vrienden en zorg voor elkaar.

DO: have fun!

Zolang jij en je vlam er allebei zin in hebben én veilig zijn, is er niets mis met een beetje fun under the sun. Geef je over aan de zon, de muziek, de sfeer en het geflirt!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '