Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
libido zomer
© Konstantin Mishchenko via Pexels

De zon, tropische temperaturen en halfnaakte lijven: in de zomer ligt de goesting vaak hoog.

Deze 6 zomerse tips boosten je seksleven

De zon, tropische temperaturen en halfnaakte lijven: in de zomer ligt de goesting vaak hoog. Voor wie tijdens deze zwoele periode echt het allerbeste uit z’n seksleven wil halen, delen wij zes zomerse tips die je libido zouden boosten. Klaar voor hete – ja, echt hete – nachten?

Werk je in het zweet.

Zweten = feromonen. En daar krijg je goesting van! Zweten doen we allemaal in de zomer, maar door te sporten zorg je ook nog eens voor een verhoging van testosteron in je lichaam, wat zorgt voor meer energie en opwinding. Buiten joggen, fietsen of een verfrissende duik nemen in het zwembad zijn dus ideale activiteiten! Net als vrijen, uiteraard.

Eet jezelf geil.

Dé klassieker: lustopwekkende voeding. Oesters staan bekend als een krachtig afrodisiacum. Ze zijn rijk aan aminozuren die voor de productie van sekshormonen zorgen. En ook chocolade does the trick. Het bevat fenethylamine, een bestanddeel dat je happy maakt. Tip: dop wat aardbeien in chocolade en deel ze met elkaar, dat is extra sexy!

Relax, take it easy.

Leg je samen in een ligstoel in de tuin en ontspan lekker. Te veel stress verhoogt de productie van het hormoon cortisol, waardoor het testosterongehalte keldert. En dat heeft een negatieve invloed op je libido. En keep in mind: seks doet je ontstressen, dus ga er na je rustmomentje gewoon voor!

Ga wat stoom afblazen.

Some like it hot! Ga samen met je lief naar de hamam, want uit onderzoek blijkt dat stoomcabines je bloed sneller doen stromen en het libido verhogen.

Drinken voor de sfeer.

Zomer staat gelijk aan cocktails. En hey, no biggie als je snel tipsy wordt. Daardoor verdwijnen je remmingen als sneeuw voor de zon. Let op: in grote hoeveelheden is alcohol slecht voor de bedprestaties. Shakespeare heeft dit ooit mooi verwoord: ‘It provokes desire, but it takes away the performance’.

Eet – of ruik aan – een komkommer.

Naast het feit dat deze groente niets tot de verbeelding overlaat, zou de geur ervan heel opwindend zijn voor vrouwen. Bovendien zit er veel fosfor in, een stof die je libido verhoogt. Én het hydrateert! Proberen kan geen kwaad, toch?

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '