Home Uit & thuis Slecht weer? Lees een van deze topboeken!

Slecht weer? Lees een van deze topboeken!

Flair
Guur herfstweertje? Nestel je dan gezellig in de zetel met een goed boek en een warme kop chocomelk. Wij kozen enkele topboeken voor je uit. Enjoy!
1 / 20
Blijf af! – Anne West
De Au Pair – Maartje Fleur
Bootcamp: strak pakje – Shemara Jasmine
De boekendief – Markus Zusak
De Kraamhulp – Esther Verhoef
De moed van imperfectie – Brené Brown
Een weeffout in onze sterren – John Green
Divergent-trilogie – Veronica Roth
Geachte Heer M. – Herman Koch
Gekke wijven en andere types – Sylvia Witteman
Het zevende kind –  Erik Valeur
Ik mis je – Harlan Coben
Kamer 303 – Claudia Schoemacher
Op zoek naar jou –  Jennifer Probst
Project Dromenland – De Zoza’s
Verloren onschuld – Elizabeth George
Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy
Vlaggenbrief – Ruth Lasters
12 Jaar slaaf – Solomon Northup
En uit de bergen kwam de echo – Khaled Hosseini
Blijf af! – Anne West
Blijf af! – Anne West

Het verhaal: Sinds Julia haar zusje Saar in bed betrapte met haar vriend, hebben de twee geen contact meer. Julia vertrok naar Texel om haar eigen leven te leiden, tot ze een telefoontje krijgt van haar Saar: na een onenightstand blijkt ze zwanger te zijn en ze heeft niemand anders meer tot wie ze zich kan wenden.

Waarom lezen? Zussen kunnen elkaar al eens stevig in de haren vliegen. Om dan te beseffen dat een zus véél belangrijker is dan die parfum die ze net liet vallen. Herkenbaar, grappig en verslavend. Zo hebben we onze boeken graag.

De Au Pair – Maartje Fleur
De Au Pair – Maartje Fleur

Het verhaal: Carolien heeft de liefde van haar leven gevonden, maar ze voelt zich niet thuis in haar nieuwe wereld van luxe en geld. De kille huishoudster, de opmerkingen van haar stiefdochter en Daniel die vaak weg is… Als dan ook nog eens het levenloze lichaam van de au pair wordt gevonden en Daniel wordt verdacht van moord, is de chaos compleet.

Waarom lezen? Geld is niet alles, dat maakt dit boek wel duidelijk. Het perfecte boek om te lezen als je bankrekening weer in het rood staat na je zoveelste shoppingspree.

Bootcamp: strak pakje – Shemara Jasmine
Bootcamp: strak pakje – Shemara Jasmine

Het verhaal: Emma heeft een affaire met haar getrouwde baas, wat ze zelf maar niets vindt. Om af te vallen en sterker te worden, gaat ze op bootcamp met haar moeder en vriendin Betty. Daar leren ze carrièrevrouw Veronique kennen, maar een bijzondere ontdekking stelt hun nieuwe vriendschap op de proef.

Waarom lezen? Dit boek is zo grappig dat je niet anders kan dan schaterlachen. Zo krijgen je buikspieren toch nog een kleine workout terwijl je aan het zwembad ligt.

De boekendief – Markus Zusak
De boekendief – Markus Zusak

Het verhaal: Liesel is pas negen jaar oud in 1939, wanneer haar moeder haar naar een pleeggezin brengt. Een van haar geliefde bezittingen is een zwart boekje, dat ze vond op het graf van haar broertje. In de jaren dat Liesel bij de Hubermanns woont, wordt ze een gewiekste boekendief. Dit is een verhaal over moed, liefde, dood en verdriet, verteld door de ogen van de Dood.

Waarom lezen? Oké, het verhaal is een beetje donker voor een vrolijke zomerdag, maar het is perfect als bedlectuur. En wanneer dit geniale verhaal binnenkort verfilmd wordt, wil jij toch kunnen meepraten?

De Kraamhulp – Esther Verhoef
De Kraamhulp – Esther Verhoef

Het verhaal: De Kraamhulp beschrijft tien dagen uit het leven van drie jonge vrouwen: als Didi na een zware bevalling van haar eerste kindje aan bed is gekluisterd, is ze dolgelukkig met de hulp van de kraamhulp. Miriam, die werkt bij de politie Rotterdam, kan de plotselinge dood van haar broer niet verwerken. Ze vermoedt dat de kraamhulp er iets mee te maken heeft.

Waarom lezen? Heb je het wat te warm op het strand? Geen nood, want deze pageturner zorgt voor instant kippenvel.

De moed van imperfectie – Brené Brown
De moed van imperfectie – Brené Brown

Het verhaal: Ook last van perfectionisme? Brené Brown helpt je er helemaal van af. Op haar grappige manier moedigt ze je aan om stress, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven.

Waarom lezen? Ben jij altijd bang wat mensen van je denken? Dan wordt het hoog tijd dat je dit boek in de handen neemt. Oprah noemt het boek 'haar nieuwe Super Soulmate'. Zegt dat niet genoeg?

Een weeffout in onze sterren – John Green
Een weeffout in onze sterren – John Green

Het verhaal: Hazel werd drie jaar geleden door de dokters opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht.

Waarom lezen? ‘Een weeffout in onze sterren’ is zo meeslepend, dat je niet anders kan dan mee huilen en mee lachen met de personages. En binnenkort vindt deze bestseller de weg naar de bioscoop, dus loont het zeker de moeite om het boek te ontdekken.

Divergent-trilogie – Veronica Roth
Divergent-trilogie – Veronica Roth

Het verhaal: De zestienjarige Tris leeft in het Chicago van de toekomst. Om de vrede te bewaren na de grote oorlog, worden alle inwoners opgedeeld in vijf zuilen: eerlijkheid, onbaatzuchtigheid, dapperheid, perfectie en intelligentie. Als Tris moet kiezen, heeft ze het niet gemakkelijk. Ze heeft een groot geheim dat levens kan redden, maar ook haar eigen dood kan betekenen.

Waarom lezen? Spanning, romantiek, drama: deze boeken hebben het allemaal. En als je de gelijknamige film gezien hebt in de bioscoop, moét je het vervolg wel lezen.

Geachte Heer M. – Herman Koch
Geachte Heer M. – Herman Koch

Het verhaal: M. was ooit een gevierd schrijver, maar hij geraakt steeds meer in de vergetelheid. Zijn grootste bestseller was een boek over een oude verdwijningszaak van een leraar. M.’s benedenbuurman die bij de zaak betrokken was volgt de schrijver nu op de voet.

Waarom lezen? Herman Koch ken je vast nog van zijn bestseller Het Diner. En aangezien dat een entertainend boek met stevige inhoud was, verwachten we van Geachte Heer M. niets minder.

Gekke wijven en andere types – Sylvia Witteman
Gekke wijven en andere types – Sylvia Witteman

Het verhaal: Sylvia Wittemand schreef de in Nederland razend populaire gekke wijven-columns voor LINDA. De gehaaide schoolpleinmoeder, de wandelende wijnfles, de bemoeimoeder, de bescheidenheid zelve, de goedbedoelende vriendin, de betweter, de vermoeide juf en de vrouw met smetvrees: allemaal komen ze aan bod.

Waarom lezen? Omdat dit boek zo grappig en herkenbaar is, dat je het niet meer opzij kan leggen. Let dus maar niet op die vreemde blikken en blijf vooral erg luid lachen.

Het zevende kind –  Erik Valeur
Het zevende kind – Erik Valeur

Het verhaal: In 1961 worden zeven kinderen geboren op kraamafdeling B van het Rigshospital in Kopenhagen. Alle zeven worden ze ter adoptie afgestaan. Jaren later krijgt het tehuis een anonieme brief waaruit blijkt dat een van de kinderen een geheim heeft dat heel wat opschudding zal veroorzaken.

Waarom lezen? Plak alvast een 'Niet storen'-bordje op je deur, want deze pageturner wil je in een ruk uitlezen. Wie durft kloppen, kan maar beter opletten.

Ik mis je – Harlan Coben
Ik mis je – Harlan Coben

Het verhaal: Kat Mahon werkt bij de NYPD en brengt veel tijd op haar werk door. En daarom probeert ze nu internet-dating. Op match.com ziet ze een bekend gezicht, haar grote liefde Jeff Price. Ze stuurt een kort berichtje, maar zijn antwoord is niet wat ze verwachtte. Kat voelt dat dit meer is dan een mislukt contact. Is het echt Jeff en waar was hij de afgelopen twintig jaar?

Waarom lezen? Het verhaal is zo spannend, dat je niet anders kan dan het boek meteen te verslinden. Maar let op, want na het lezen van deze thriller zal online daten nooit meer hetzelfde zijn.

Kamer 303 – Claudia Schoemacher
Kamer 303 – Claudia Schoemacher

Het verhaal: Georgia Lucas (29) is persvoorlichtster bij het machtigste mediabedrijf van Nederland, ICU. Haar leventje is voorspelbaar, tot ze de opdracht krijgt perscontact te worden voor Alexander Wolf: de meest gevreesde presentator van medialand. Het begin van een bloedstollende seksaffaire en een gevaarlijk spel tussen macht en misdaad.

Waarom lezen? 50 tinten grijs heeft heel even voor een overload gezorgd, maar ondertussen zijn we weer klaar voor erotische romans. Het boek is overigens zo spannend, dat de temperatuur na het lezen van dit verhaal enkel maar stijgt.

Op zoek naar jou –  Jennifer Probst
Op zoek naar jou – Jennifer Probst

Het verhaal: Kate start ze een matchmakingbedrijfje met haar twee beste vriendinnen. Als de aantrekkelijke Slade hun zaak binnenstormt en hen beschuldigt van oplichting en het verkopen van gebakken lucht, is Kate vastbesloten om hem het tegendeel te bewijzen.

Waarom lezen? Een romantisch verhaal om bij weg te dromen, meer heb je niet nodig voor een ontspannend dagje aan het strand. Inpakken dus, dat boek!

Project Dromenland – De Zoza’s
Project Dromenland – De Zoza’s

Het verhaal: Het Kantoor, het meest prestigieuze advocatenkantoor van Nederland, is het decor van dit verhaal. Drie bikkelharde Zuidas-vrouwen hebben grote ambities om tot de top van de advocatenwereld te klimmen. Meer net daardoor raken ze verstrikt in een fraudezaak met desastreuze gevolgen.

Waarom lezen? Omdat zo'n wereld van miljoenendeals, 'all nighters' en kantooraffaires tot de verbeelding spreekt. En vooral om tegen onze ouders te kunnen zeggen dat ze net heel blij moeten zijn dat wij geen advocaat geworden zijn.

Verloren onschuld – Elizabeth George
Verloren onschuld – Elizabeth George

Het verhaal: Wanneer de 9-jarige Hadiyyah Upman plotseling verdwijnt uit Londen, is sergeant Barbara Havers er net zo kapot van als de vader van het meisje. Geheel tegen de regels in speelt ze informatie over de zaak door aan een van de landelijke sensatiekranten. Door Barbara's actie duikt Scotland Yard boven op de zaak. Maar in plaats van Barbara mag Thomas Lynley afreizen naar Italië om Hadiyyah te zoeken.

Waarom lezen? Dit boek uit de bekende Inspector Linley-reeks voert je mee naar het zonnige Italië. Ideaal dus als je wat spanning wil beleven in het buitenland. Vanuit je luie zetel, dan.

Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy
Zes maanden zonder – Charlotte de Monchy

Het verhaal: Robin is 28, woont bij haar zus, slaapt uit verveling met haar baas en heeft een doodsaaie baan. Tijd voor verandering, dus. Ze zweert drank en mannen af en wordt kindermeisje in een gehucht in Ierland. Die beslissing brengt haar een onverwachte vriendschap en de kans om eindelijk de liefde van haar leven te vinden.

Waarom lezen? Hé, wij begrijpen Robin. Want als het even tegenzit, willen wij soms ook gillend weglopen. Grappig én inspirerend, we like.

Vlaggenbrief – Ruth Lasters
Vlaggenbrief – Ruth Lasters

Het verhaal: In een badplaats waar de vastgoedprijzen in vrije val zijn, leent een familie haar strandmeubilair uit aan een gezin asielzoekers. En daar zijn niet alle bewoners even gelukkig mee. Thérèse Eeckhout slaat het allemaal gade vanuit haar appartement en verstrikt in eenzaamheid nodigt ze toeristen uit in haar flat.

Waarom lezen? Omdat er al genoeg luchtige lectuur op je leeslijstje staat en een verhaal met een boodschap ons net zo interessant lijkt. En omdat we wel wat sympathie voelen voor de eenzame Thérèse.

12 Jaar slaaf – Solomon Northup
12 Jaar slaaf – Solomon Northup

Het verhaal: Solomon Northup, in 1808 als vrij man geboren in New York, wordt in 1841 ontvoerd en in het Zuiden verkocht als slaaf. Twaalf jaar lang werkt hij op plantages in Louisiana, vaak onder de meest wrede omstandigheden. Als hij in 1853 vrijkomt, verschijnt zijn boek ‘12 Jaar slaaf’. Het boek slaat direct in als een bom en opent vele Amerikanen de ogen voor de onmenselijkheid van het slavernijsysteem.

Waarom lezen? Dit boek is zeker het lezen waard, ook als je de film 12 years a slave al hebt gezien. Deze roman voert je helemaal mee naar de tijd van toen en laat je vol ontzag achter.

En uit de bergen kwam de echo – Khaled Hosseini
En uit de bergen kwam de echo – Khaled Hosseini

Het verhaal: Voor de driejarige Pari is haar grote broer Abdullah meer een moeder dan een broer. Voor de tienjarige Abdullah is zijn zusje Pari alles. Als het zusje noodgedwongen verkocht wordt aan een rijk maar kinderloos echtpaar in Kabul, zet dat een reeks ingrijpende gebeurtenissen over tientallen jaren in gang.

Waarom lezen? Omdat je tijdens het lezen van De Vliegeraar, dat andere boek van Hosseini, je tranen al niet kon bedwingen. Tijdens het lezen van dit boek zal dat niet anders zijn.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.