Home Uit & thuis Flair, jouw handige tv-gids

Flair, jouw handige tv-gids

Wat is er op tv vanavond? Flair zoekt het voor je uit. Elke maandag geven we leuke tv-tips voor een gezellig avondje niks doen. Neem die popcorn en dat glaasje wijn al maar bij de hand.

Heylen en de herkomst

Wat? Martin Heylen doet weer waar hij zo goed in is: reisverhalen maken en zich intussen onderdompelen in vreemde culturen. Deze keer gaat hij op zoek naar de roots van acht bekende mensen van vreemde origine door met hen naar hun land van herkomst terug te reizen. Op zijn eerste trip vergezelt hij ex-atlete Elodie Ouedraogo, die voor het eerst naar haar moederland Burkina Faso terugkeert.

Zeker kijken want…

Naast het pakkende verhaal van Elodie kom je verder nog te weten waar de roots liggen van vijf andere sterke vrouwen – actrice Barbara Sarafian, politica Meyrem Almaci, model Tatiana Silva, ex-atletes Svetlana Bolshakova en Aagje Vanwalleghem – en van twee spraakmakende mannen: tv-stylist Jani Kazaltzis en de Surinaamse spraakwaterval Prem Radhakishun!

Heylen en de herkomst – Vier – maandag 7 april, 21.05

Algemene trailer:

Like Crazy

Like Crazy

Wat? Klein maar fijn romantisch drama waarin de Amerikaanse Jacob (Anton Yelchin) en de Britse Anna (Felicity Jones) boenk pataat verliefd worden op elkaar in LA. Wanneer Anna naar Londen moet terugkeren, starten ze een langeafstandsrelatie en wordt hun liefde zwaar op de proef gesteld.

Zeker kijken want…

Je lust je romantische films liever iets realistischer en wranger dan de doorsnee Hollywoodfilm. 'Like Crazy' is een eerlijke studie van de ups en down van crazy young love. Denk aan '(500) Days of Summer', maar dan nog iets intiemer en je komt uit bij het onderschatte 'Like Crazy'. Bovendien duikt Jennifer Lawrence op in een bijrol, altijd leuk meegenomen! 

Like Crazy – Vitaya – dinsdag 8 maart, 21.00

Masters of Sex

Masters of sex

Wat? Wij kunnen het ons amper nog voorstellen, maar eind jaren 50 rustte er een groot taboe op onderzoek naar seks. In de nieuwe hitserie 'Masters of Sex' volgen we twee bevlogen wetenschappers die dat taboe willen doorbreken.

Zeker kijken want…

Deze 'Masters of Sex' is een rode oortjes-versie van het gesmaakte 'Mad Men'. Met eenzelfde zwoel sfeertje, coole sixtiesmuziek en knap uitgewerkte karakters. Maar vooral het onderwerp is hot, want wil er niet zien wat er zich afspeelt in de chaise longue van de seksdokter? In de hoofdrol schittert Michael Sheen, die de hulp krijgt van Mean Girl Lizzy Caplan.

Masters of Sex – Vitaya – donderdag 10 april, 21.00

The Broken Circle Breakdown

The Broken Circle Breakdown

Wat? Heeft deze Vlaamse filmtopper nog introductie nodig? Laten we het bij het verhaal houden: ondanks hun totaal verschillende persoonlijkheden beleven tattooshopuitbaatster Elise (Veerle Baetens) en bluegrassmuzikant Didier (Johan Heldenbergh) de perfecte romance. Tot hun dochtertje Maybelle ernstig ziek wordt, wat bijzonder zwaar weegt op hun relatie. Zakdoeken in de aanslag!

Zeker kijken want…

Regisseur Felix van Groeningen en de zijnen mogen dan al naast de Oscar voor beste buitenlandse film gegrepen hebben, op weg naar Hollywood rijfden ze zowat alle prijzen mee die er te winnen vielen. Ook zonder het felbegeerde beeldje op de schouw blijft The Broken Circle Breakdown dus een van de meest bekroonde Vlaamse films aller tijden. Een must-see, en voor één keer niet alleen uit chauvinisme.

The Broken Circle Breakdown – VTM – zondag 13 april om 20.25