Home Uit & thuis Dit willen wij in België: straatschilderingen die zichtbaar worden door de regen

Dit willen wij in België: straatschilderingen die zichtbaar worden door de regen

Een beetje kleur kunnen we nu wel gebruiken

Project Monsoon
Het bruisende Seoul, in Zuid-Korea, wordt tijdens het moessonseizoen drie weken lang een grijze, trieste stad. Om dat tegen te gaan, hebben enkele kunstenaars het idee om kleurrijke schilderingen te maken met verf die pas te zien is wanneer het regent. Een beetje kleur om deze sombere dagen op te fleuren, is dat niet exact wat wij ook nodig hebben?

Project Monsoon is een initiatief van The School of the Art Institute of Chicago en Pantone, het bekende bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. Enkele studenten van de school kregen van Pantone de opdracht hun stad opnieuw uit te vinden. Zo kwamen ze op het idee iets te doen met de drie weken moesson waar de Zuid-Koreanen elk jaar mee te maken krijgen. Om die periode minder somber te maken, willen ze de straten beschilderen met hydrochromische verf, die pas te voorschijn komt wanneer het regent.

Op onderstaande afbeeldingen – voorstellingen van hoe het er zou uitzien – kan je zien dat de studenten met hun schilderingen het belang van rivieren in de Koreaanse samenleving benadrukken. Ze zouden bovendien gebruik maken van de topografie van Seoul. De tekeningen zouden gemaakt worden op plaatsen waar zich bij regenval een plas vormt, zodat de kleuren van de schildering mooi tevoorschijn zouden komen.

Project Monsoon

Momenteel zijn er nog geen plannen om het project tot leven te brengen, maar de studenten hopen toch in contact te kunnen komen met iemand die zich achter het initiatief wil scharen en het kan helpen realiseren. Wij hopen alleszins mee.

Project Monsoon

Project Monsoon

Had je al opgemerkt dat wij in België ook heel wat mooie streetart hebben? Net als in de rest van de wereld.