Home Uit & thuis Dankzij deze 3 handige tips word je in no time een échte...

Dankzij deze 3 handige tips word je in no time een échte keukenprinses

Je bent niet langer een ramp in de keuken

giphy.com
Slaag jij er maar niet in om een lekker menu op tafel te toveren en draait koken bij jou steeds uit op een plaatselijke ramp? Kooktalent is niet voor iedereen weggelegd en we kunnen ook niet allemaal keukenprinsessen zijn. Toch zou het fijn zijn om zo af en toe toch eens  je omgeving te verbazen. Dankzij deze 3 handige tips word je in no time een échte keukenprinses.

1. Keep it simple

Waarom zou je moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Er bestaan zo veel simpele gerechtjes die niet veel kookskills vereisen en die je zelden kan verpesten. Wil je het perfecte dessertje maken voor je bff of wil je graag een heerlijk gerechtje koken voor je lief. Just one rule: keep it simple. 

2. Oefening baart kunst 

Als je een échte kitchen disaster bent, heb je er natuurlijk al vrij snel je buik van vol. Je gooit de handdoek vrijwel onmiddellijk in de ring. Er zijn genoeg andere dingen waar je wél goed in bent, toch? Stiekem vind je het echter ook een beetje jammer dat je niet kan koken, maar net zoals stappen, praten, fietsen, zwemmen, schrijven, lezen en rekenen is koken ook iets wat je moet leren en dat vraagt vooral veel oefening.  

3. Maak nota's 

Het gebeurt zelden dat je aangeboren kookkwaliteiten bezit. Niemand is keukenprinses van in de wieg. Zoals we al eerder zeiden: koken moet je leren en daarom moet je af en toe ook dingen noteren, zoals bijvoorbeeld hoe lang je je pasta, rijst of je zachtgekookt eitje moeten koken. Je kan ook receptjes noteren en eventueel veranderingen aanbrengen als het bijvoorbeeld net iets te zoet, te zout , te bitter of te pikant smaakt.  

Lees ook: 

De perfecte receptjes voor een zoete zonde: eigen recept: de lekkerste brownies óóit!RECEPT: chocolade-marshmallowtaartRECEPT: de brownie in een kop is volledig glutenvrij

Speel je toch liever wat op veilig? UITGETEST: de kerstboxen van HelloFresh

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.