Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Balletjes van tonijn en ratatouille

Menu met ballen.

Benodigdheden

·      2 blikken Rio Mare-tonijn (1 in olijfolie, 1 natuur)

·      1 rode en 1 gele paprika

·      1 grote courgette

·      1 grote aubergine

·      3 tomaten

·      olijfolie

·      oregano

·      tijm

·      gedroogde knoflook

·      peper en zout

·      2 laurierblaadjes

·      1 blokje groentebouillon

·      1 handvol fijngesneden dille

·      1 handvol fijngesneden bladpeterselie

·      50 g ricotta

·      1 ei

·      1 eetlepel paneermeel

 

Zo maak je het

1.    Laat de blikken tonijn uitlekken en meng ze met de dille, de peterselie, het ei, de ricotta en het paneermeel. Meng goed en kneed er vervolgens bolletjes van. Laat die kort opstijven in de koelkast.

2.    Snij de paprika’s, de courgette, de aubergine en de tomaten in stukjes. Verdeel ze in een ovenschotel.

3.    Bedruppel met olijfolie en bestrooi met oregano, tijm, gedroogde knoflook, peper, zout en de laurierblaadjes. Verkruimel het bouillonblokje over de groenten.

4.    Meng goed en zet 40 minuten in een op 160°C voorverwarmde oven. Roer na een kwartier eens goed door de groenten.

5.    Bak intussen de tonijnballetjes mooi krokant in olijfolie.

6.    Serveer alles tesamen op een mooi bordje.

 

Personen – tijd – calorieën

4 personen – 60 minuten – 253 kcal/persoon

 

Variatie-tip

Geef er een sausje bij van Griekse yoghurt met 4 fijngesneden lente-uitjes, peper en zout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '