Home Uit & thuis 7 dingen om te doen op een lazy Sunday

7 dingen om te doen op een lazy Sunday

Ah zondag… de lekker-niets-doen-dag van de week! Wil je vandaag toch nog een béétje productief zijn? Probeer dan zeker één van deze zeven topideetjes uit.

1.     Je eigen privéwellness

Maak je badkamer gezellig met kaarsjes, zet wat rustige muziek op, laat je bad vollopen – met extra schuim – en relax… Om jezelf helemaal in zen-modus te krijgen, kan je nog een gezichtsmaskertje aanbrengen. Met 2 eiwitten en wat yoghurt maak je dat trouwens supergemakkelijk zelf. Perzikhuidje, here we come!

2.    In de mood voor… moodboards

Een beetje dromen kan nooit kwaad, zeker op zo’n zalige zondag. Verzamel alle tijdschriften die je kan vinden, knip alles uit wat je mooi, inspirerend of boeiend vindt uit, en maak er een moodboard van. Of het nu om je garderobe, interieur of wilde reisplannen gaat: visualiseren helpt altijd.

3.    Ga voor groen

Ideaal voor wat quality time met je lief: begin samen jullie eigen moestuin. Zelfs op een klein terras kan je aan het zaaien slaan. Dummies kiezen het best voor radijsjes, kerstomaatjes of kruiden, want die hebben niet veel aandacht nodig. Fijn om daarna ook samen van jullie zelfgeplukt lekkers te smullen.

4.    Treinhoppen

Zin om toch even buiten te komen? Trommel je bff op en rep je naar het station. Spring daar op de eerste de beste trein die van het perron vertrekt en laat je verrassen door jullie bestemming. Wedden dat je heel wat mooie plekjes, toffe terrasjes en ongetwijfeld ook knappe mannen zult spotten? Fun, fun, fun gegarandeerd!

5.    Test de KonMari-methode

De wat-methode?! De KonMari-methode is dé oplossing voor al wie het woordje ‘weggooien’ niet in zijn woordenboek heeft staan. Begin bij je uitpuilende kleerkast en stel je bij elk kledingstuk de vraag: ‘Word ik hier blij van?’ Neen? Weg ermee! En zo maak je weer plek voor nieuwe spullen. Win-win!

6.    Mmmm, frozen yoghurt

Niemand die het je kwalijk neemt als je vandaag een film-na-film-kijken-in-pyjama-marathon houdt. Trakteer jezelf daarbij wel op een gezonde en originele homemade snack. Wat dacht je van frozen yoghurt? Doe een potje Griekse yoghurt samen met honing en een handvol bevroren fruit in de blender en klaar!

7.    Wie niet waagt, niet wint

Je weet het of niet, maar het internet staat vól met winacties waar je de leukste prijzen mee kan winnen. En de leukste wedstrijden vind je natuurlijk op de Flairsite! Met de wedstrijden op onze website (check them out!  http://www.flair.be/nl/acties-wedstrijden) maak je kans op verschillende prijzen, van cadeaubonnen tot citytrips. Doen!

Annelies De Pauw

Lees ook: