Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

De vraag van vandaag: trots alles alleen willen doen, of toch maar om hulp vragen voor Tarzan door Annelies' tuin kan slingeren?

‘Het lijkt alsof ik niet eens een man nodig heb, maar stiekem is mijn tuin een jungle’

Annelies Hart

Redactrice Annelies (25) stond op het punt een wit kleed uit te kiezen om in het huwelijksbootje te stappen, toen er plots een einde aan haar relatie kwam. Nu staat ze niet alleen voor een verwerkingsproces, maar ook voor de vraag: hoe moet ik in godsnaam single zijn?

Vrijgezel zijn heeft zo zijn voordelen. Ik heb ineens veel meer vrijetijd, hoef aan niemand verantwoording af te leggen over hoe ik die invul, kan ongestoord mijn beenhaar laten staan en elke nacht met mijn knuffel slapen. Mijn feministenhart maakt een sprongetje telkens wanneer ik besef hoe goed ik het doe alleen. Het lijkt echt of ik m’n leven voor elkaar heb en daar niet eens een man voor nodig heb.

Maar ja, je leest het goed: lijkt. Als koppel deel je normaal gezien de huishoudelijke taken zo goed mogelijk in twee. En stiekem ga je de klusjes van je wederhelft ook pas écht appreciëren als je ze zelf eens op je bord krijgt. Bij deze moet ik dus mijn vrijgezelle trots inslikken en uit de biecht klappen, want er is iets dat ik aan het verwaarlozen ben en we kunnen er niet meer omheen.  

Ik viel door de mand toen een collega al lachend vroeg waar ik mannen op dit moment voor nodig heb, als ik dan toch zo vrijgevochten ben. Hij kwam op: vriendschap, casual seks en… mijn tuin onderhouden.

Een thuis voor Tarzan

Toen ik eind december halsoverkop moest verhuizen, was dit appartement een lichtpuntje in de duisternis. Een plek met veel natuurlijk lichtinval, grote ruimtes, een tegelvloer die makkelijk te kuisen is en mijn grote favoriet: een bad. Kortom: het paradijs voor pas gedumpte Ties. Zeker omdat ik een eigen tuin heb. Tussen de tranen door keek ik uit naar een iets zorgelozere zomer vol barbecues met vrienden, spelletjes met mijn twee neefjes en misschien een paar dates met een wijntje op het terras.

Flash forward naar nu die zomer er eindelijk is en ik geen van die dingen al heb kunnen doen. Niet omdat het me ontbreekt aan vrienden, dates of enthousiaste neefjes. Wel omdat mijn tuin op dit moment een regelrechte jungle is. Tarzan slingert er nog net niet door. Ik zou graag willen zeggen dat het de schuld is van ‘Maai Mei Niet’, maar nu we bijna half juni zijn, houdt dat excuus geen steek meer.

Ik viel door de mand toen een collega al lachend vroeg waar ik mannen op dit moment voor nodig heb, als ik dan toch zo vrijgevochten ben. Hij kwam op: vriendschap, casual seks en… mijn tuin onderhouden. Ik kan hem geen ongelijk geven. Maakt mij dat dan een hypocriete feminist? Misschien een beetje. Zeker aangezien mijn zusje en ik vorige keer luidop droomden van een Cola Light-man die in bloot bovenlijf mijn gazon kwam onderhouden. Doe maar niet alsof jij je die reclamespot niet herinnert.

Soms voelt het alsof ik er mentaal en fysiek niet nog iets kan bijnemen. Ik heb zo ontzettend veel respect voor de vrijgezellen die het allemaal alleen doen.

De Cola Light-man

Met een beetje schaamrood op mijn wangen geef ik dus toe dat deze stoere dame toch niet alles alleen kan. Enerzijds omdat ik helemaal geen groene vingers heb en anderzijds omdat het soms voelt alsof ik er mentaal en fysiek niet nog iets kan bijnemen. Ik heb zo ontzettend veel respect voor de vrijgezellen die het allemaal alleen doen. Werken, wassen, kuisen, gras maaien, rekeningen betalen, meterstanden op tijd doorgeven zodat je geen torenhoge geschatte afrekening krijgt (jup, been there), boodschappen doen en voor sommigen zelfs helemaal alleen voor een kindje of baby zorgen. Je bent een kanjer als dit je allemaal lukt en ik kijk oprecht naar je op.

Maar weet dat het niet hoeft. Je mag best hulp vragen. Moest ik die Cola Light-man (of vrouw) voor je kunnen bellen, zou ik het zo doen. Ik denk dat ik dus maar iemand zal inschakelen om me te komen helpen voor de jungle in m’n achtertuin. Misschien voelt die laatste Tinderman er wel iets voor en ontdek ik zo nog een origineel date-idee. Maar tot dan zeg ik je dat we gerust wat mogen zagen over die klusjes waar we geen energie voor hebben, en ons gras (en beenhaar if you like) even mag woekeren.

Meer ‘How to be single’:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '