Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Kleine stapjes kunnen een grote ecologische impact hebben als ze een goede gewoonte worden.'

Eva’s edito: ‘Wij geloven wél dat we het verschil kunnen maken’

Deze maand vind je op onze website ons ecodossier Happy Planet, en vanaf volgende week is er een ecobox te koop. Hoofdredactrice Eva vertelt je dat kleine stapjes een grote ecologische impact kunnen hebben.

Mei is een mooie maand. Er is weer meer groen te zien, de zon is meer dan eens van de partij. Het is dus ook een mooie maand om een extra stapje richting duurzaam leven te zetten. Zoals elk jaar helpen we je daar graag een handje bij dankzij ons ecodossier op de website, Happy Planet, en met een ecobox (vanaf volgende week te koop) met leuke producten die je nodig hebt om een groene start te maken, en dat met een fikse korting.

Het kan al eens overweldigend klinken als de overheid je vertelt dat jij zélf voor het milieu moet zorgen. Je boekt liever geen vliegreis meer, koopt het best geen auto, kookt met je microgolf en recycleert alles netjes. Maar brengt dat wel iets op als ondertussen grote industrieën blijven lozen en produceren met een rotvaart? Het antwoord is niet eenvoudig, maar wij geloven wél dat we het verschil kunnen maken. En nee, dat hoeft niet meteen te zijn door alles in je leven anders te doen. Kleine stapjes kunnen een grote ecologische impact hebben als ze een goede gewoonte worden. Zo geven we ook aan merken en grote bedrijven het signaal dat we het graag anders zien als consument.

Wat ook belangrijk is volgens ons: het is best leuk om duurzaam te leven. Het hoeft geen opoffering te zijn. We bieden met veel plezier de inspiratie om af en toe lekker veggie of vegan te (gaan) eten, om de mooiste spullen lokaal (spot ons Belgisch icoontje op de shoppingpagina’s) te kopen, gewéldige vintage te scoren, je beautyroutine groener te maken en dichtbij te genieten van een weekendje weg. We vragen experts om raad als het even niet duidelijk is: is een navulpak dat je niet kan recycleren eigenlijk wel écht beter? En we testen nieuwe groene trends graag eerst voor jullie uit, van de menstruatieonderbroek tot shampoo in vaste vorm. Zetten jullie in mei met ons een klein groen stapje mee? Dan hebben we tegen volgend jaar in mei alvast een heel grote stap gezet!

Achter de schermen

Kleurmasker

Kleurmasker

Kleurmasker

Beautyredactrice Charlotte: ‘Zodra het zomer wordt, krijg ik zin om iets anders te doen met mijn haar. Een tijdelijk kleurmasker is dan ideaal: een paar weken een opvallend kleurtje, tot ik het weer beu ben.’ Ook zin in een zomerkapsel? Haal snel je Flair in huis en blader naar blz. 17!

TikTok Couture

TikTok Couture

TikTok Couture

Moderedactrice Catherine dook in de wereld van TikTok Couture (blz. 38 in je Flair). Haar favo microtrend? Regencycore met bloemenprints en empirejurken à la Bridgerton.

Escaperoom

Escaperoom

Escaperoom

Redactrice Cathérine durfde het aan en ging de 60 minutes escaperoom testen in Brussel. Fun én spanning verzekerd! Ontdek deze en andere avonturen mét korting in de pocket rond je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Avontuur

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '