Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Deze week lees je in je Flair hoe je meer rust kan creëren in je hoofd.

Eva’s edito: ‘Soms wordt het een tikje te druk in mijn hoofd’

Deze week lees je in je Flair hoe je meer rust kan creëren in je hoofd. Iets wat hoofdredactrice Eva zelf ook een hele opdracht vindt. Maar ze probeert het toch. Doe jij mee?

Rust in je hoofd. Dat hebben we deze week op de cover gezet. Het klinkt eenvoudig, normaal zelfs, maar wat verlangen we ernaar. We zijn de ene crisis nog niet uit en tuimelen al volop in de nieuwe: oorlog. Ik schipper elke dag tussen nieuws kijken of niet. Alles lezen op de nieuwswebsites of net helemaal niets. Vaak kies ik voor het laatste en dan voel ik me nog meer geprivilegieerd, nog laffer. Maar ik ben vanzelf al een enorme piekeraar en de nieuwsberichten maken me oprecht angstig. En zo wil ik me juist niet voelen.

Want ik heb het vaak als ik een rustige dag heb, dan blijft mijn hoofd malen. Dan heb ik schrik voor ikweeteigenlijknietwat. Of ik wel goed ben in mijn job. In opvoeden. Of we onze energierekening wel gaan kunnen betalen. Of ik nu wel écht drie uur in de auto moet kruipen met mijn gezin voor een vakantie, terwijl het verkeer zo druk-druk-druk is. In mijn hoofd is het amper stil. Daar zorg ik eigenlijk zelf voor, door te werken, eindeloos te scrollen en surfen. Doe ik dat niet, dan ben ik aan het praten, luisteren, kijken, lezen. En meestal gaat dat goed. Die constante buzz lijk ik nodig te hebben, ik snak er zelfs naar. Ik geniet ervan om niet één, maar drie plannen te hebben op een vrije avond en mijn agenda heb ik graag vol allerlei kleurtjes: work, family, play.

Alleen wordt het bij momenten een tikje te druk in mijn hoofd. Dan schrik ik van elke claxon, elke fietsbel of een hard geluid op straat alsof het een bom is die valt. Een brandweersirene is genoeg om me met de fiets te doen omzwiepen en naar een knuffel te doen verlangen. En toen ik met mijn man de spannende serie ‘Yellowjackets’ begon te kijken (aanrader wel!), had ik achteraf minstens drie video’s met katten of puppy’s nodig om de slaap te kunnen vatten. Onschuldig toch, dacht ik? Maar in het artikel van journaliste Anaïs ontdek ik dat het een teken van te veel stress kan zijn. Dus ik probeer toch maar even de tips in Flair voor meer rust, want eerlijk… dat klinkt heerlijk.

Achter de schermen

Den Bell in Antwerpen

Den Bell in Antwerpen

Den Bell in Antwerpen

The only way is up! Lezeres Stefanie getuigt over hoe ze weer opklom na een moeilijke periode. Locatie van deze shoot? De indrukwekkende trap van Den Bell in Antwerpen!

Volle kleerkast

Volle kleerkast

Volle kleerkast

Volle kleerkast, maar niets om aan te trekken? Het overkomt zelfs moderedactrice Chloë! Lees haar beste tips op blz. 28 in je Flair.

Zwanger poseren

Zwanger poseren

Zwanger poseren

‘Kan je nog een beetje meer door je benen zakken?’ Zwanger of niet, poseren voor Flair is een work-out – dat weet lezeres Olivia nu maar al te goed!

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '