Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Was ik wel écht grappig? Heb ik niet aan oversharing gedaan? En wat met m’n dansmoves?'

Eva’s edito: ‘Erger dan de kater is de mentale kater’

In je Flair van deze week vind je waarom het belangrijk is om een gezonde relatie met alcohol te hebben zonder dat dat meteen betekent dat je compleet moet stoppen. Hoofdredactrice Eva deed begin dit jaar mee aan Dry January en een stukje Tournée Minérale en drinkt nu over het algemeen minder alcohol.

Begin dit jaar deed ik mee aan Dry January en een stukje Tournée Minérale. Die tweede maand werd onderbroken omdat er een verjaardagsfeestje gevierd moest worden en er met een duidelijke ‘Je gaat NU toch geen limonade drinken?’ aangegeven werd dat daar toch een vrolijk glaasje of meer alcohol bij hoorde. Het is vaak niet slecht bedoeld, maar we zeggen het toch veel sneller dan goed is: ‘Ach komaan, doe toch even gezellig mee.’ Als je niet drinkt, moet je dat verklaren. Gek toch?

Ik besloot na die alcoholluwe periode dat ik niet naar 0 % zou gaan, maar wel naar een pak minder. Op gewone werkdagen of thuis heb ik nooit behoefte aan een drankje. Alcohol hoort bij mij bij feestjes, etentjes en ook wel bij een leuk perseventje. En die vullen nu net weer rijkelijk mijn agenda na twee jaar wisselende lockdowns. En elke keer mee toasten op de nieuwe collectie of de gloednieuwe winkel, dat telt wel op. En hoe leuk die events ook zijn, overdag moet er ook nog gewoon gewerkt worden. Dat lukt dan gewoon niet. Laat je bed in is één ding, laat je bed in met een glaasje op nog iets anders.

Op zich heb ik niet vaak last van uitspattingen. Ik amuseer me als ik wat drink op feestjes, en als er al eens een kater van komt, zit ik die met veel plezier uit. Het was het bijna altijd waard (bijna). Maar waar ik wel soms last van heb, is een mentale kater. Wat ik ’s avonds allemaal nog grappig vond, bekijk ik de volgende dag in een ander licht. Was ik wel écht grappig? Heb ik niet aan oversharing gedaan? En over mijn dansmoves durf ik al helemaal niet na te denken.

Blijkbaar erg herkenbaar, want veel collega’s bleken dat gevoel te delen. Dat gevoel vind ik niet leuk en dat was wél weg toen ik minder alcohol dronk. Daarom vind ik het dossier in deze Flair heel relevant, het toont je hoe belangrijk het is om een gezonde relatie met alcohol te hebben zonder dat dat meteen betekent dat je compleet moet stoppen. En dat het anderzijds zeker ook geen schande is om eens een rondje over te slaan.

Achter de schermen

Zonnebrillenverslaving

Zonnebrillenverslaving

Zonnebrillenverslaving

Moderedactrice Catherine: ‘Ik ben verslaafd aan zonnebrillen. Ik schat dat ik er een stuk of dertig heb. De laatste toevoeging aan mijn collectie: deze roze cat-eye van Minju Kim voor & Other Stories.’

Op een werf

Op een werf

Op een werf

Het grootste voordeel aan op een werf wonen? Alles is één grote zandbak! Dochtertje Marie van artdirector Line leeft zich uit.

Oranje

Oranje

Oranje

Online moderedactrice Chloë: ‘Hoewel ik slechts één oranje item in de kast heb, verlang ik nu meer dan ooit naar die kleur. Vooral mandarijn en verbrand oranje wil ik dit seizoen uitproberen. De eerste tint matcht perfect met grasgroen, de tweede met al mijn crèmekleurige kleding.’

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '