Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Op Flair.be helpt Celien Rombouts, intuïtief-eten-coach, je de komende vier weken af van je dieetgedachten.

Eva’s edito: ‘Onze missie? Een wereld waarin vrouwen gewoon dik of dun zijn zonder daar waarde aan te hangen’

Het is nooit te laat om al dat dieetdenken te ditchen. Op Flair.be helpt Celien Rombouts, intuïtief-eten-coach, je de komende vier weken af van je dieetgedachten, zodat jij op 6 mei samen met ons Antidieetdag kan vieren. Hoofdredactrice Eva hoopt alvast dat de weegschaal van haar oma in plaats van een erfstuk eerder een museumstuk kan worden.

‘Heb jij je weegschaal al weggegooid?’ Het leek zo’n simpele vraag, even snel langs de neus weg na een redactiegesprek met Celien Rombouts, de diëtiste die voor altijd komaf wil maken met de dieetcultuur en daar flink naar op weg is. Beschaamd keken we elkaar aan. Nee, eigenlijk nog niet. ‘Maar het is een erfstuk van mijn oma!’ probeerde ik nog. Voor de nostalgie mag ze blijven, en af en toe weeg ik er ook weleens een valies op om te zien of ik geen bikini te veel heb gepakt voor de vlucht. Maar zelf ga ik er nog zo min mogelijk op staan.

Ik heb nooit heel erg geworsteld met mijn gewicht, maar toch wist ik eigenlijk wel op elk moment in mijn leven, zo ergens vanaf mijn zeventiende, hoeveel ik precies woog. Als het cijfer omhoogging, dan moest dat toch verklaard worden. Misschien de pil? Misschien wat veel brood gegeten? Of is het toch spiermassa van het sporten? En ja, ik wilde die extra kilo’s er dan graag weer af, maar dat lukte eigenlijk nooit. Het ging alleen maar eens alarmerend snel naar beneden bij acuut liefdesverdriet en toen ik borstvoeding gaf. Feit is dat het verder heel weinig zei over hoe gelukkig of gezond ik was, dat gewicht.

Celien zou het liefst hebben dat we de weegschaal allemaal gedag zeggen, en als je haar coaching online op Flair.be volgt, zou dat zomaar eens kunnen lukken tegen Antidieetdag op 6 mei. Het lijkt een kleine stap, maar zo hopen we met Flair je van al die verloren energie aan wonderdiëten en de daarbij behorende gevoelens van falen en mislukken af te helpen.

Noem het onze missie. Een wereld waarin vrouwen gewoon dik of dun zijn zonder daar waarde aan te hangen. Gewoon gezond met het lichaam dat we kregen. Body confident. Soms happy in ons lijf, soms crappy, maar niet omwille van hoe we eruitzien. Hoe heerlijk zou dat zijn? Dan heeft mijn dochter hopelijk ook nooit die weegschaal nodig en kan het erfstuk worden wat het eigenlijk is: een museumstuk. Iets waar we later over zeggen: ‘Dit toestel gebruikten we ooit om te meten hoeveel we waard waren. Stom toch?’

Achter de schermen

Dopamine dressing

Dopamine dressing

Dopamine dressing

Dopamine dressing (zie blz. 30 in je Flair) draait om kleuren en prints die je gemoed boosten. Moderedactrice Catherine geeft het goede voorbeeld – met corgi voor extra dopaminepunten.

Shoot met CASA

Shoot met CASA

Shoot met CASA

Hoe dit hoekje er bij deco-redactrice Joni normaal uitziet versus de shoot met CASA (zie blz. 22 in je Flair).

Summer vibes

Summer vibes

Summer vibes

Summer vibes op de persconferentie van CASA! Het Flairteam koos hun favoriete stukken uit voor een Flair x CASA-collectie.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Rituals hand wash

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '