Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laura Vleugels

Hoofdredactrice Eva ging met de collega’s de nieuwe sporthype padel uittesten.

Eva’s edito: ‘Gewoon een blokje om lopen? Nee, ik moet en zal mijn vorig record verbreken’

De eerste verkoudheid na twee jaar is gepasseerd. En het was meteen een goeike. Tranende ogen, barstende hoofdpijn en een kop vol snot. En net toen ging ik met de collega’s de nieuwe sporthype padel uittesten.

De fotoshoot was al twee keer verplaatst én ik laat niet graag een kans onbenut om tijdens de werkuren te gaan sporten, dus toen de covidtest negatief bleek, besloot ik me toch maar aan een rustige match te wagen na een flinke dosis Sinutab. ‘Doen jullie maar, ik zal wel een beetje proberen aan de zijlijn.’ Jaja, even rustig sporten, ik had moeten weten dat dat me niet zou lukken.

Er zit namelijk een enorme streber in mij verstopt als het op sporten aankomt. Gewoon een blokje om lopen? Euh nee, ik moet en zal mijn vorig record verbreken. Vriendinnen moesten vroeger altijd enorm lachen om mijn rode hoofd en verbeten trek om de mond wanneer ik met hen op bootcamp ging en zij al lang niet meer in plankhouding bleken te staan terwijl mijn buikspieren trilden van de inspanning.

Het heeft trouwens niets met sporttalent te maken, want dat heb ik eigenlijk niet. Ik heb amper balgevoel (deze foto werd gemaakt toen ik alweer naast het balletje sloeg), ik ben niet heel sterk (opdrukken? Nee, bedankt!), ik ben tamelijk onhandig (bowlingbal op mijn voet laten vallen? Check!) en enig gevoel voor ritme is me vreemd. Wat ik wel heb, zijn doorzettingsvermogen en motivatie in overvloed. Waar iedereen halverwege een wandeltocht in de bezemwagen stapt, doe ik nog wel tien kilometer terug in de regen, met een pleister op mijn blaren.

Na wat opwarming ging ik er dus helemaal in op. Wat is padel leuk! Leraar Geoffrey was geduldig en aanmoedigend, en dat deed ons alleen maar harder gaan. Mijn hoofd bonsde na afloop ongeveer even hard als de smashes van reportagechef Elisabeth. Wie wist dat ook náást een balletje slaan zo vermoeiend kon zijn? De rest van de dag bracht ik in bed door… maar het was het waard.

Achter de schermen

Relaxerend, die hangmatyoga! Voor de foto’s moest fotografe Laura echter iets minder comfortabel balanceren op een ladder… Gelukkig kwam alles goed en zie je het mooie resultaat op blz. 53 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Overnachten in een kasteel ad

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content

' ' '