Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Maar ik weet niet of ik het had gekund om op die leeftijd al zo hard te gaan.'

Eva’s edito: ‘Ik bewonder die twintigers die de wereld veranderen enorm’

Deze week vertellen twintigers in Flair over hoe ze zich al zo jong durven te smijten. Of het nu met een baby, in een huwelijk of met een eigen zaak is. Iets wat hoofdredactrice Eva zich niet had kunnen voorstellen op die leeftijd.

‘Toen ik twintig was, was ik totaal niet bezig met carrièreplannen. Integendeel: mijn grootste zorg was om vooral géén herexamens te hebben, zodat ik zorgeloos kon genieten van een zomer vol fun en festivals (helaas waren die herexamens er elke zomer bij). Uiteraard wilde ik zo snel mogelijk mijn diploma halen, wat overigens grandioos mislukte, en ik wist ook zeker dat ik wilde werken bij de boekskes. Maar wat ik daar zou doen en hoe ik er zou geraken, dat kwam later wel. Net als de meeste van m’n studiegenoten dreef ik mee op de golf van het studentenleven en zou ik wel zien wat het leven me zou brengen.

Wat een contrast met de twintigers die deze week vertellen in Flair over hoe ze zich al zo jong durven te smijten: een baby, een huwelijk, een eigen zaak… Ze doen het gewoon, zonder angst (of toch niet al te veel) en in de wetenschap dat alles wel goed zal komen. Of neem nu Romy Schlimbach, die naast een carrière als topmodel en bodypositivityactiviste, nu ook een eigen zaak opent in Mechelen, de Curvy Store. En zo zijn er tal van voorbeelden van mensen die op die leeftijd al pakweg een roman hebben geschreven, een klimaatorganisatie hebben opgericht of op een andere manier het verschil hebben gemaakt.

En ook al bewonder ik die mensen enorm, ik weet niet of ik het had gekund om op die leeftijd al zo hard te gaan. Om alles razendsnel te zien veranderen en nauwelijks tijd te hebben om erbij stil te staan. Mijn weg naar mijn droomjob, de liefde van m’n leven en mijn dochter was lang, maar misschien geniet ik er daarom des te meer van. Ik heb elke stap bewust meegemaakt, ik heb de vreugde en het verdriet heel erg beleefd en nu voel ik dat alles op z’n plaats is gevallen. En ja, bij de boekskes werken, het is écht zo leuk als ik op m’n twintigste dacht.’

Achter de schermen

Oranje modeshoot.

Oranje modeshoot.

Oranje modeshoot.

Team Flair trok naar Amsterdam voor een oranje modeshoot en verzamelde meteen ook de leukste adresjes in de Nederlandse hoofdstad. Gezellig toch! Kies je favo outfit vanaf blz. 34 in je Flair.

Vuurtoreneiland.

Vuurtoreneiland.

Vuurtoreneiland.

Toerismeredactrice Marie: ‘Mijn lievelingsplekje in Amsterdam? Vuurtoreneiland!’ Nog meer unieke plekjes ontdek je op blz. 28 in je Flair.

Openingsdans overdoen.

Openingsdans overdoen.

Openingsdans overdoen.

De fotografe vroeg Nora en haar man om hun openingsdans nog eens te doen voor de foto. Zó mooi! Het interview lees je op blz. 58 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

B&B

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '