Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Net zoals je jezelf soms een warm bad en maskertje gunt.'

Eva’s edito: ‘Het liefst van al zou ik heel mijn leven naar iemand blijven gaan om te praten’

In je Flair van deze week lees je over de ervaring van redactrice Jolien met therapie. Ook de rest van onze redactie is er heel open over. Weg met het taboe! Hoofdredactrice Eva vertelt in de edito van deze week over haar ervaring ermee.

Ben jij in therapie? Ik weet zeker dat als ik dat tien jaar geleden op de redactie had gevraagd, ik veel minder respons zou hebben gekregen. Nochtans was ik het toen zelf. Een combinatie van een enge relatiebreuk en een verloren vriendschap had me serieus doen twijfelen aan mezelf. Oude patronen staken de kop op, ik kreeg last van faalangst en slapeloosheid, en het leven voelde niet meer donzig comfortabel, maar als een loodzwaar prikkelend wollen deken dat me verstikte. Praten met vrienden deed ik overvloedig, maar hun blik was natuurlijk niet onpartijdig.

We bleven hangen in de klassieke oplossingen – complimentjes geven, ‘Jawel, jij bent tof!’ – tot de therapeute me liet inzien dat het niet alleen mijn vrienden waren die me tof moesten vinden, ik moest dat vooral zelf weer gaan vinden. Niet dat ik nu elke ochtend ‘Jij bent fantastisch!’ tegen mijn spiegelbeeld kan roepen, maar het heeft wél geholpen. Ik herken het wanneer ik me door roddels of gemene opmerkingen dieper laat raken dan zou moeten. Wanneer ik weer eens denk: ‘Ik kan dit eigenlijk allemaal niet, heeft niemand dat door?’ Als het deken begint te prikken en te wegen, kan ik het steeds beter van me afduwen en zoeken naar de donzige lichtheid die het leven zo leuk maakt: een dikke knuffel met mijn gezin, een gewéldige citytrip/honeymoon/festivaltrip naar Porto (meer daarover later!) of een avondje met vrienden.

Maar eerlijk? Het liefst van al zou ik heel mijn leven naar iemand blijven gaan om te praten. Net zoals je jezelf soms een warm bad en maskertje gunt, zoals collega Jolien het zo mooi zegt. Waarom doe ik dat dan niet? Omdat ik vast vind dat ik het niet genoeg nodig heb, en dat is eigenlijk al de eerste horde waar je overheen moet. Het taboe verdwijnt stilaan – kijk maar hoe open onze redactie er nu over is. Nu ook nog beseffen dat je hulp mag vragen zodra je denkt dat je er iets aan zou hebben. En dan die wachttijden en hoge prijskaartjes weg… Hoe mooi zou dat zijn?

Achter de schermen

Dubai in België.

Dubai in België.

Dubai in België.

Voor onze woestijnfotoshoot met statementjurken trok Flairs modeteam niet naar Dubai, maar… naar een industriegebied in de buurt van Brugge! Al zou je dat niet zeggen als je de foto’s vanaf blz. 26 in je Flair ziet.

Helemaal in haar element.

Helemaal in haar element.

Helemaal in haar element.

Lezeres Axelle deed vorig jaar al eens mee in een video voor de online rubriek Chloë’s Closet, dus ze voelde zich meteen in haar element voor de Close- up-fotoshoot. Check het resultaat op blz. 22 in je Flair.

Met Bols op perstrip.

Met Bols op perstrip.

Met Bols op perstrip.

Het was stagiaire Martha’s lucky day, want zij mocht met Bols mee op perstrip. Cocktails drinken op een boot in Amsterdam? It’s a hard knock life.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Portonic

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '