Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoe heerlijk klinkt dat toch, een workation! 😎

Eva’s edito: ‘Mijn hoofd werkt blijkbaar een tikje beter als mijn voeten in flipflops zitten’

Je koffer pakken – met bikini én laptop – en naar verre oorden trekken. Het klinkt heel verleidelijk zo’n workation. Ook voor Eva, die het helemaal ziet zitten om als digital nomad te leven. Al doet ze dat voorlopig nog even dichter bij huis.

Een collega van vroeger mailt me. Ze pakt haar spullen en gezin in en ze gaat voor onbepaalde tijd met een camper rondtrekken. Ze blijven onderweg wél werken, want nee, de lotto hadden ze niet gewonnen. Ik droom meteen al met haar mee en ik weet nu al dat ik haar Insta-leven meer dan gewoonlijk zal volgen. Want hoe heerlijk klinkt dat toch, een workation! Als digital nomad leven.

’s Morgens vroeg al de branding in, dan met een fris hoofd wat mails verwerken, lunchbreak in de zon en daarna bij het koele briesje van een ventilator teksten uitschrijven en ’ s avonds met de voetjes in het zand genieten van een lekkere maaltijd. Ik kan me al helemaal voorstellen hoe ik mijn dagen zou herinrichten als ik zou werken vanop een mooie vakantieplek. Alleen, met een schoolplichtige dochter erbij is dat niet meer zo vanzelfsprekend. Dus blijft het een beetje bij dromen. Maar miniworkations pas ik wel al toe, zo is het toch af en toe mogelijk om de schoolvakanties te overbruggen.

Deze zomer tik ik deze pagina in de tuin van mijn ouders. Dan fluiten de vogels in plaats van de airco en ruil ik mijn hakken voor flipflops.

Sinds we de voorbije jaren verplicht thuiszaten, is het wel duidelijk dat sommige jobs – die waarbij je eigenlijk voornamelijk een laptop en je eigen hoofd nodig hebt – prima van op afstand lopen. En mijn hoofd werkt blijkbaar zelfs een tikje beter als mijn voeten in flipflops zitten. De wifi daarentegen, dat is soms een ander verhaal. Zo tikte ik dit edito al eens in het plaatselijke castello bij een pikzwarte espresso in een slaperig Italiaans dorpje, in een bruin café in de Ardennen met uitstekende wifi maar slappe koffie of vanuit het hotelbed terwijl ik een weekendje uit onze eigen Flairpockets aan het testen was.

Deze zomer tik ik deze pagina in de tuin van mijn ouders als ik op hun huis pas en mijn dochter wat verderop een boerderijkampje doet. Dan fluiten de vogels in plaats van de aircobakken. Dan ruil ik mijn hakken weer voor flipflops. En ze hebben er prima wifi én koffie. Ik kijk er nu al naar uit!

Achter de schermen:

Een gouden combinatie!

Een gouden combinatie!

Een gouden combinatie!

Redactrice Lise koppelde het aangename aan het nuttige. Zij reisde naar de Dominicaanse Republiek voor een workation onder de Caraïbische zon. Surfen, mails checken, walvissen spotten, artikels uitschrijven, palmboomhangen…

De proef op de som nemen.

De proef op de som nemen.

De proef op de som nemen.

Het lijkt bijna abstracte kunst, maar eigenlijk zijn dit gewoon swatches van onze favoriete getinte zonnecrèmes. Je ontdekt ze op blz. 34 in je Flair deze week.

Die Belgische zomer toch...

Die Belgische zomer toch...

Die Belgische zomer toch...

‘Jaaa, we shooten onze LolaLiza-T-shirts op het strand!’ klonk het op de brainstorm. ‘Damn’, klonk het op de dag van de fotoshoot. De regen viel met bakken uit de lucht. Toch toverden fotograaf Dimitri en assistente Ankat zonnige foto’s uit hun toestel. Check snel blz. 26. in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

T-shirt LolaLiza

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '