Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'We willen toch allemaal gewoon veilig thuis raken?'

Eva’s edito: ‘Wat hopen die mensen te bereiken met al die gekte op de weg?’

Deze week vind je in je Flair allerlei tips tegen stress. Iets wat volgens hoofdredactrice Eva broodnodig is tegenwoordig, aangezien het verkeersgevaar dat we elke dag trotseren haar meer kopzorgen bezorgt dan de energiecrisis.

‘Als een scène uit “The Fast and the Furious” die de adrenaline stevig door je aderen doet stromen. Zo voelen mijn ochtenden in het Antwerpse verkeer tegenwoordig. Er wordt geclaxonneerd, gevloekt, door het rood gereden, verkeerd geparkeerd, als een gek opgetrokken zodra een koerierbusje aan de kant gaat… In mijn straat alleen al groet ik de wagens van Depannage 2000 elke dag. Vanmorgen zag ik een volle schoolbus kinderen van het bijzonder onderwijs overgeladen worden in kleinere busjes omdat een verkeerd geparkeerde wagen de doorgang van hun schoolroute blokkeerde. Op de stoep werden ze bijna aangereden door een gehaaste elektrische fietser.

Mijn dochter en ik, onze roze helmpjes als houvast stevig op ons hoofd, zochten ons er een weg tussen. “Het is overal al een beetje Halloween, hè?” Ze heeft gelijk. Nu de coronamaskers afgevallen zijn, lijken er vooral boze gezichten tevoorschijn gekomen. Zijn we niet een tikje in overdrive aan het gaan? Ja, het leven is duur. Ja, er is onzekerheid. Maar proberen we niet allemaal gewoon veilig thuis te raken? Hoop je niet dat je na een moeilijke dag je partner, vrienden, familie en kinderen veilig in de armen kan nemen? Wat hopen jullie te bereiken met al die gekte op de weg? Het verkeersgevaar dat we elke dag trotseren, geeft me meer kopzorgen dan de energiecrisis.

Aan de chauffeur die me vanmorgen een middelvinger toonde, de bestuurder die nog snel door het rood reed, de vrouw die op het gevaarlijkste kruispunt van de stad dat sms’je achter het stuur moest versturen of de man met het paarse hoofd die de bestuurder van de maaltijdbezorgdienst de huid vol schold: ik maak me oprecht zorgen over jullie stresslevel. Misschien kan lavendelgeur helpen. Of even rustig lezen in deze Flair. Weet je wat? Boek een kuurtje ergens ver weg in een hut in het bos, zodat de rust – al is het maar voor heel even – voor jullie en voor ons kan terugkeren. We verdienen het.’

Achter de schermen

Het perfecte shot.

Het perfecte shot.

Het perfecte shot.

Fotograaf Jens ging tot het uiterste voor het perfecte shot van Paulien Riemis. De Antwerpse contentcreator deelt op blz. 28 in je Flair haar altijd-goed-outfits voor een stijlvol en stressloos najaar.

Antistresstips.

Antistresstips.

Antistresstips.

Chef reportage Elisabeth: ‘Badkamers ontspannen mij. Op hotel maak ik me de badkamer ook direct eigen. Ik spray er mijn parfum in en stal er al mijn producten mooi uit.’ Meer antistresstips vind je op blz. 54 in je Flair.

Winterbarbecue met An Lemmens.

Winterbarbecue met An Lemmens.

Winterbarbecue met An Lemmens.

Ter gelegenheid van haar collectie bij Lola-Liza ontmoetten moderedactrice Chloë en hoofdredactrice Eva VTM-gezicht An Lemmens op zorgboerderij Emiliushoeve voor een winterbarbecue. Dineren in het gezelschap van paarden en een zwijntje? Gezellig!

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Anti-stressnummer

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '