Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Laura Vleugels

'Ze zijn van jou en van niemand anders. Zorg ervoor en zie ze graag. Het zijn je beste (cup)maatjes.'

Eva’s edito: ‘Borsten krijgen veel te verduren. Tijd om ze wat extra liefde te geven.’

Deze week vind je in je Flair ons Grote Borstendossier. Daarin maken we nog maar eens duidelijk dat jouw borsten er zijn om graag te zien. Ze verdienen het. Jij verdient het! Ook hoofdredactrice Eva heeft door deze editie beseft dat ze haar borsten nog nooit oprecht graag gezien heeft.

‘Nee, mijn borsten zijn niet meteen mijn boezemvrienden. Door deze editie van Flair ben ik erover gaan nadenken en heb ik beseft dat ik ze misschien wel nog nooit oprecht graag gezien heb. Ik ben niet van het decolleté of het naakt zonnen, ik hou ze het liefst gewoon verstopt. Toen ik net vrouw werd, vond ik ze belachelijk klein uitvallen, het vermelden niet waard. Met de jaren kregen ze meer vorm en vulling. Op zich prima, maar ze kwamen er niet hoger mee op mijn lijst van prioriteiten.

Op de ene zat namelijk hetgeen waar ik me jarenlang voor schaamde: een grote wijnvlek. Concealen was een gedoe, elke keer moeten uitleggen dat ik geen zonneschade had ook. Ik werd ongemakkelijk van die glurende blikken in mijn decolleté, alsof ze onder die blik van anderen als koplampen alle aandacht opeisten. Terwijl er wel meer aan mij zat dan enkel borsten. Dus stopte ik alles maar weg.

Het leukste vond ik ze toen ze na de bevalling het allerbelangrijkste werden in het startende leventje van mijn dochter. Borstvoeding was voor mij onverwachts een groot gemak. Zij vond het leuk, ik ook. Nu zou je denken dat er met die breast positivity na de borstvoeding een kentering kwam. Bijna.

Nu is er de volgende hindernis. Angst voor mijn borsten. Bij meer dan één vrouw in mijn omgeving werden ze ziek. Dat grote spook borstkanker waarde vervaarlijk rond in de vriendenkring en kwam met een waarschuwing. Check ze. En dat doe ik. Telkens met een klein hartje en als ik té bang word met wat medische hulp.

Wat krijgen ze toch veel te verduren, die borsten. Onze eigen kritische blik, censuuremoji’s op alle verslavende socialemediakanalen die ons in de ban hebben, een overseksualisering en een medisch risico met steeds meer alarmerende cijfers. Tijd om ze wat extra liefde te geven. Want, zoals Bowie Redman het later in dit nummer zegt: “Liefde voor je borsten is cruciaal.” Ze zijn van jou en van niemand anders. Zorg ervoor en zie ze graag. Het zijn je beste (cup)maatjes.’

Achter de schermen

Bowie Redman voor de lens.

Bowie Redman voor de lens.

Bowie Redman voor de lens.

Schrijver, trainer en taboedoorbreker Bowie Redman voor de lens van onze fotograaf Dimitri. Prachtig!

Shoot in de drukkerij.

Shoot in de drukkerij.

Shoot in de drukkerij.

Flairs modeteam ging shooten in de drukkerij van Roularta, waar je favo magazine elke week van de persen rolt. Het resultaat van deze vrolijke ode aan print(s) vind je op blz. 34 in je Flair.

Glamoureuze skullmake-up.

Glamoureuze skullmake-up.

Glamoureuze skullmake-up.

In de Lovelist van deze week vind je drie accounts waarop je inspiratie opdoet voor halloweenmake-up. Ook onze beautyredactrice en make-up artist Charlotte deelt in haar Beautycall op Flair.be enkele tutorials!

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Borstendossier

Meer edito’s:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '