Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Ik denk: herfst, regen, kasjmieren joggingpak?'

Eva’s Edito: ‘De dresscode van het event zegt: extravagant, cocktail, kort’

De redactie

Of je nu verwacht wordt op een bruiloft, communiefeest of babyborrel: een dresscode kan een mens heel wat stress bezorgen. Dat weet Eva maar al te goed, want ze kreeg twee invites met elk een eigen dresscode.

Ik word altijd een tikje nerveus van uitnodigingen waarop een dresscode vermeld staat. Het is toch lastig als iemand anders gaat beslissen welke mood je die dag zal hebben? Want ja, ik kies mijn outfit echt op basis van mijn humeur. En dat kan dus niet met een dresscode. Ik ben ook altijd bang dat ik die helemaal verkeerd begrijp. Bij ‘cocktail’ volstaat het bijvoorbeeld niet om je in de tinten van een negroni te hullen. ‘Casual chic’ is eigenlijk helemaal niet zo casual als ik dacht. En ‘evening’ betekent dus ook niet dat je in je comfortabele homewear kan komen. Al had ik dat laatste nu wél kunnen raden.

Enkele weken geleden was het thema van ons personeelsfeest ‘ roaring twenties’. Daar kon ik nog wel iets mee, want ongeveer elke mood kan wel voor de twenties, van uitzinnige flapper girl tot nonchalante garçonne. Zo kon ik dus in mijn eigen kleren naar het feest, met een vleugje dresscode in de vorm van wat parelkettingen uit mijn dochters juwelendoos. Het feestje was een succes, very roaring indeed. Terwijl ik dit schrijf, ben ik op weg naar mijn volgende event met dresscode. Een heel moodboard werd er deze keer gestuurd. En laten we zeggen dat mijn mood niet helemaal strookt met hun mood.

De mood zegt: extravagant, cocktail, kort! Ik denk: herfst, regen, kasjmieren joggingpak? Over één ding zijn we het eens: ik mag lekker een panty aan. Blotebenenseizoen is officieel ten einde. Om het nog erger te maken: ik ontdekte het moodboard pas op de dag van vertrek. Na een teleurstellende ontdekkingstocht in eigen kleerkast (en bij de vintage op zolder) gooide ik met de moed der wanhoop dan maar wat gekke combi’s met de enige twee korte rokken die ik heb in de valies. Als het misloopt, kan ik me nog altijd achter een extravagante cocktail verstoppen, toch?

Achter de schermen bij Flair

Cadeautje voor jezelf

Cadeautje voor jezelf

Cadeautje voor jezelf

Moderedactrice Catherine lijstte de leukste it-bags en meest tijdloze tassen op voor onze handtassenspecial op blz. 29 in je Flair deze week. Haar favoriete exemplaar: de zwarte classic flap bag van Chanel die ze zichzelf na lang sparen cadeau deed.

Volksverhuis voor de fotoshoot

Volksverhuis voor de fotoshoot

Volksverhuis voor de fotoshoot

Moderedactrice Chloë: ‘Laurens vertelde dat hij alle tassen en dozen van zijn it-bags nog heeft. De tassen zelf durfde ik niet aan te raken omdat ik de prijskaartjes ervan kende (lacht).’ Check z’n collectie in je Flair op blz. 44.

Kleuraccentje

Kleuraccentje

Kleuraccentje

De makkelijkste en snelste manier om je manicure een kleuraccentje te geven? Deze methode, getest én goedgekeurd door beautyredactrice Charlotte. Meer vrolijke nagels spot je op blz. 46 in je Flair.

Lees Flair in onze app

Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Mijn Magazines-app. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '